Jump to content

Ponovni izračun mirovine


Miha1

Preporučene objave

Pozdrav svima. Molim da mi pomognete, ako netko zna šta da radim, napravio sam grešku.

U 5. mjesecu 2008. g. podnio sam zahtjev za ponovni izračun mirovine jer sam po prvostupanjskom rješenju vojne invalidske komisije dobio rješenje o statusu HRVI 20 % trajno. Služba u HZMO zatražila je od PU Sisačko moslavačke (bio sam njihov zaposlenik) prevođenje zvanja iz policijskog u vojno, na što su oni negativno odgovorili, jer nisu imali drugostupanjsko rješenje. Kada sam zaprimio drugostupanjsko rješenje, dostavio sam ga u HZMO na urudžbeni gdje je trebalo ponovo zatražiti na osnovu tog rješenja od PU sisačko moslavačke prevođenje zvanja, što nije učinjeno, te sam od HZMO dobio rješenje za veću mirovinu, u kojem se navodi da imam utvrđen status HRVI za stalno, ali ne i koliko posto. U međuvremenu, kada sam na korisničkim stranicama HZMO-a vidio da je predmet riješen, napisao sam zahtjev za ponovni izračun mirovine, dok još nisam dobio nikakvo rješenje o mirovini, i u njemu da ponovno zatraže od PU sisačko moslavačke prevođenje zvanja iz policijskog u vojno, znači nisam pisao želbu na rješenje jer ga još nisam dobio, te predao 16.04.2009. g. na urudžbeni. Međutim, ništa nije ponovno zatraženo od PU sisačko moslavačke, niti sam ja dobio bilo kakav odgovor na taj zahtjev. Sada je već žalbeni rok prošao, i rekli su mi da nema svrhe žaliti se, a meni je trebala mirovina biti rješena sa dva zvanja viša u prevođenju, i to bi mi bila još izvjesna količina novaca za dobiti.

Molim Vas da mi pomognete, šta da radim!? Znam da sam pogriješio što nisam pisao žalbu i što sam tražio ponovni izračun dok još nisam dobio nikakvo rješenje, ali ima li kakvih mogućnosti za ispravak učinjenog, ili ne učinjenog!?

Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav, ja sam riješio taj problem na taj način da sam otišao u PU tu u sisku kod gospođe Bajt, ona ti radi na tim predmetima sa 2. st. riješenjem pa ti ona kaže dali imaš pravo na čin ili ne. Zatim sam jednostavno u mirovinskom dolje na prijemnom šalteru napisao zahtjev za ponovni izračun mirovine sa naznakom da zatraže očitovanje od PU o mome činu. U hv-u sam imao čin razvodnika a kada je došlo riješenje od PU dobio sam policijski narednik=stožerni. razlika je bila nekih 365 kn na mirovinu. druga stvar otiđi tu kod pravnika u udrugu branitelja pa se posavijetuj sa njim on če te najbolje znati uputiti šta da radiš, i budi uporan moraju ti dati ako imaš pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala lakiluka, kontaktirao sam sa gđom. Jasenkom. Ona mi kaže da mirovinsko uopće od nje nije zatražilo prevođenje zvanja od kad sam im dostavio drugostupanjsko rješenje o HRVI. Nema veze, napisao sam ponovno zahtjev za ponovni izračun mirovine i naveo da zatraže od PU prevođenje zvanja, pa sada šta bude. Tnx.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo šta sam im ponovno predao, vi procijenite jel dobro ili nije.

IVICA MIHALJEVIĆ

ŠĆITARJEVO 83

VELIKA GORICA

 

 

 

 

HRVATSKI ZAVOD

ZA MIROVINSKO OSIGURANJE

 

TVRTKOVA 5

 

 

 

PREDMET: Zahtjev za ponovni obračun mirovine,

Traži se,-

 

 

 

Dana 16.04.2009. g. zaprimili ste zahtjev za ponovni obračun mirovine, po kojem Vaša služba nije postupala u cijelosti.

 

Dana 06.05.2009. godine poslali ste mi rješenje u kojem mi je od strane područne službe HZMO-a u Zagrebu, broj 678233 priznato pravo na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad. U mojem zahtjevu od 16.04.2009. g., naveo sam i traženje od policijske uprave sisačko moslavačke prevođenje zvanja iz policijskog u vojno, s obzirom da sam dobio status hrvatskog ratnog vojnog invalida 20 %, čije sam Vam drugostupanjsko rješenje dostavio.

Kontaktirajući sa rečenom policijskom upravom, došao sam do saznanja da ste prevođenje zvanja zatražili prije nego ste dobili drugostupanjsko rješenje, tako da su Vam odgovorili negativno, ali da to isto niste ponovno zatražili po primitku mojeg drugostupanjskog rješenje, niti po primitku mojeg zahtjeva za istim.

. S obzirom da sam smatrao da ćete to učiniti, zanemario sam ovo Vaše rješenje od 06.05.2009. g. i očekivao drugo rješenje, ili barem odgovor na moj zahtjev, tako da mi je istekao žalbeni rok po tom rješenju.

Uzimajući u obzir moja prava za koja sam zakinut, a smatram da tome nisam ja kriv, nadam se da ćete ponovno razmotriti moj predmet i riješiti ga u cijelosti i po zakonu.

 

 

S poštovanjem !

 

 

Ivica Mihaljević

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Miha1 je napisao:

podnio sam zahtjev za ponovni izračun mirovine jer sam po prvostupanjskom rješenju vojne invalidske komisije dobio rješenje o statusu HRVI 20 % trajno. Služba u HZMO zatražila je od PU Sisačko moslavačke (bio sam njihov zaposlenik) prevođenje zvanja iz policijskog u vojno, na što su oni negativno odgovorili, jer nisu imali drugostupanjsko rješenje.

 

...kada sam ja dobio od prvo stupanjskog za hrvi ( 2007 god. ) isto sam poslao u mirovinsko sa zahtjevom za činom ( kao bivši pripadnik sjp-a mup-a ), ali oni nisu postupali po mom zahtjevu jer je rješenje o statusu hrvi bilo 1. st., o čemu su mi te 2008 poslali obavjest...

 

...sada kada sam im poslao rješenje 2. st o statusu hrvi sa istim zahtjevom još uvijek čekam odgovor na moj zahtjev...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

E kompa, i mene je strah da ću se načekati. Kad sam bio u HZMO-u, oni mi uporno tvrde da su oni svoje odradili i da je to gotovo. Ova u PU mi govori da njoj nije ništa ponovno došlo. E sad, ko lud ko pametan. Ona mi govori iz PU da se ovi u tvrtkovoj prave grbavi i da je sa njima uvijek problema, da nikada od prve ne odrade svoj posao. Ova u tvrtkovoj mi govori da šta se ovi u MUP-u prave pametni, da oni odrađuju prevođenje zvanja, pa ti vidi ...

Bilo kako bilo, ja sam uporan i ako treba tražit ću i sudski svoja prava, ako mislim da sam u pravu, a jesam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Miha1 je napisao:

Ona mi govori iz PU da se ovi u tvrtkovoj prave grbavi i da je sa njima uvijek problema, da nikada od prve ne odrade svoj posao.

 

 

...to je istina, iskusio sam to na svojoj koži...sada čekam odgovor i novo rješenje vezano za isto pa javim kada dobijem šta je i kako rješeno...

 

...imao sam veeelikih problema s njima i njihovim radom, prije bi nazvao ne radom po mojem predmetu...

 

...onda sam onako skroz nezadovoljan njihovim radom poludio i zvao sve moguče telefonske brojeve i poslao u hzmo nekoliko svojih predstavki njima...

...tek tada su se malo pokrenuli, nazvali me i rekli da se ispričavaju i da če što prije pokušati riješiti moja traženja...sada čekam.... :ceka:

 

( ...vidim miha1 da smo susjedi iz VG...)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A čuj, za sada sam dobio zaostatke po ovom rješenju i povećanje mirovine. Ako treba, čekat ću još godinu dana i dobiti, nadam se, i te zaostatke od dana prvog podnošenja. Nisam lakom i nezadovoljan s ovime što sam dobio, ali ako imam pravo na još nešta, zašto da to ne ostvarim. Onda ću znati da nisam bezveze trunuo u rovovima tolike godine i od toga obolio. Znam da mi to neće vratiti zdravlje, ali možda neko olakšanje za mene i moju obitelj ...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija