Jump to content

postavljanje ograde na među


diksi

Preporučene objave

Imam nasilnog susjeda koji je već dva puta pravomoćno osuđen tbog nasilja prema meni i mojoj obitelji i prilikom toga je oba dva puta upadao u moje dvoriše i činio to nasilje.Nije bilo ograde na međi pa sam dobio savjet da se što prije ogradim.TO sam pokušao ,ali ovaj nije dao jer se nije složio oko međe .Zvao sam sud ponovo i sud je utvrdio među i dobio sam rješenje da smijem "postaviti ogradu na utvđenoj međi i pritom me susjed ne smije ometati u tom poslu"Sve crno na bjelo piše.Međutim međa se nalazi oko 40 cm od njegove kuće tj objekata koje je on izgradio uz samu među .Sad ako ja postavim ogradu kako mi je rečeno ta će mu ograda vjerojatno smetati jer neće moći oko kuće ništa raditii neće me moći napadati .I vjerujem kad bih pokušao postaviti ogradu da bi me ponovo napao.Sad mene zanima da li ja ipak bez obzira na odluku suda moram udaljiti ogradu od njegove kuće na neku veću udaljenost da on može oko svoje kuće šetati ili već što raditi,ili smijem postavti ogradu na linji koju je sud odredio i zabilježio.Što ako me opet napadne pri postavljanju ograde,madaje već dva puta pravomoćno kažnjen ali izgleda da nije normalan. kad se tako ponaša.Ako budem gradio ogradu dal da pozovem zaštitare koji će čuvati firmu koja će raditi ili kako već to da napravim ,nisam pametan.Znam da je sud odredio tako ali ovaj se ne obazire ni na sud ni na policiju,6 puta s ga upozoravali i dv aputa ga je sud kaznio,zaddni put jer mi jepretio da čće me ubiti.

Ili bolje da ogardu miti ne postavljam da se nad nama može i dalje izživljavati.Napominjem da sam 90%..RVI i ne mogu se braniti(zato me i napada i uzurpira moje dvorište).

Molim savjet

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Postavite ogradu onako kako je sud odredio , a ne kako je susjedu bolje .Iskopajte 30 cm duboke temelje na međi i zabetonirajte ih u jednom danu , ukoliko Vas susjed ometa pozovite policiju i imajte pri ruci pravomoćne odluke suda .

 

Učinite i prijavu građevinskoj inspekciji za gradnju objekta na međi ,pa neka bude nasilan prema inspekciji .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diksi je napisao:

dobio sam rješenje da smijem "postaviti ogradu na utvđenoj međi

Molim savjet

 

Poštovani,

možda je susjed u pravu jer se u vašoj objavi pojavila mala greškica, a ta je činjenica da vam je sud odredio da ogradu postavite kako ste rekli "na međi".

Možda je susjed pravilno utvrdio rješenje jer vam je sud najvjerojatnije riješio da ogradu postavite "na svoju stranu od sredine međe za širinu međe".

To je vrlo bitna činjenica, iako ste vi vjerojatno dobro shvatili rješenje suda samo ste se nepravilno izrazili.

Naime, međašna oznaka koju je odredio sud je zamišljena ili označena linija koja razdvaja 2 susjedne parcele, ouznačena, međašnim oznakama (kamen, drveni ili metalni stupič, betonski marker itd).

Od te središnje linije koja razdvaja parcele Vi smijete postaviti ogradu na svoju stranu za širinu ograde.

Ovo samo u slučaju ako je ograda koju namjeravate podići vaša, ukoliko je zajednička ograda, onda može biti na samoj međašnoj crti ali na obje strane podjednako.

Eto, smatram da ste dobro mislili ali ste se pogrešno izrazili.

Good luck

Mike

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U rješenju piše "protiv stranka se obavezuje da neće praviti nikakve smetnje kod postavljanja ograde na utvrđenu među".

Dakle ja nisam ništa pogrešno napisao nego tako stoji u rješenju(valjd se onda sud nije izrazio dobro).Međutim ja sam proučio Zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima i znam da se ograda mora staviti od te zamišljene linije međe na svoju stranu ako želiš da ta ograda bude "tvoja" ,a ako se stavi na sredinu onda je zajednička.

 

Dakle to mi je sve jasno i hvala svima na savjetima..

Međutim problem nije to, nego ,to da pretpostavljam da ovaj neće dozvoliti postavljanje nikakve ograde bilo to i 10 cm unutar moje površine od te linije jer znam da je nasilan i da se smatra da je jači i od zakona i nikoga se ne boji.Bio je političar u vladajućoj stranci 15g i radio je to je htio,misli da može zauvjek tako.Ima 8 razreda kole i jednostavno je običan debil koji niti poznaje niti ga interesiraju zakoni jer ima zaleđinu u vlasti.A osude koje je do sad dobivao bile su sve uvjetne, i to mi daje snage,jer nikad nije ni platio niti odležao kaznu.

Zato se moram dobro "zakonski" pripremiti u ovom slučaju jer će me sto posto ometati tj neće dozvoliti da postavim ogradu jer to njemu smeta,kad mu je kuća gotovo na samoj međi..možda 30 cm..od nje.Kad ja postavim ogradu ..na 50 cm ..neće biti zadovoljan i biti će problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diksi je napisao:

ovaj neće dozvoliti postavljanje nikakve ograde bilo to i 10 cm unutar moje površine od te linije jer znam da je nasilan i da se smatra da je jači i od zakona i nikoga se ne boji.

 

Baš zato unaprijed obavijestite policiju.... I oni ga vjerojatno dobro poznaju... Ako do sada policija nije reagirala na adekvatan način, ili ako imaju toleranciju prema njemu jer je lokalni moćnik, pošaljite o tome dopis ranateljstvu policije... Lokalniom policijskom šefu ipak je, pretpostavljam , jednostavnije postaviti patrolu da spriječi agresiju, nego se poslije svojim nadređenima i pred javnosti pravdati zašto nije ništa učinio, ako dođe do kakvog većeg incidenta...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija