Jump to content

izdavanje racuna - falsifikat gdje provjeriti?


tonjo

Preporučene objave

Ljubazno molim za pomoć...u vezi jednog sudskog spora imam sumnju da je uspostavljen račun 2003 godine za radove koji nisu radjeni! Kako se i gdje moze to provjerit (imam ime tvrtke, mb i ostale potrebne podatke). Takodjer, cudno mi je da se spor vodi od 2001 godine a tek je 2009. pronadjen racun te se promijenila i tuzba te je sud priznao racun kao "novi"dokaz. Kako dokazati da se poslovi navedeni na racunu nisu obavili (zaista nisu), a da ga je uspostavila osoba koja je prijatelj s stranom koja tuzi!?

 

Molim za pomoc i unaprijed zahvaljujem!

 

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Definirajte pobliže o kakvim radovima je riječ, da li je ugrađena roba ili je fakturirana samo usluga?

 

Ukoliko je ispostavljen račun za robu,na računu ili prilogu računa mora postojati specifikacija o nazivu,količini,dostavi,ugradnji ili sl.pa se jednostavnije može i provjeriti da li je ista na adresi kupca i realizirana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci na racunu su samo navedene usluge - gletanje, bojanje zida, odvoz materijala i ciscenje. Tvrtka je obrt, a radovi na navedenom objektu nisu obavljeni (imamo svjedoke=. Takodjer cijena je nerealna na racunu. Sada me zanima da li se na poreznoj moze provjerit da li je racun prijavljen ili u nekim knjigama obrtnika?! BTW Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Porezna uprava niti ima kopiju računa,niti može provjeriti vjerodostojnost prema mjestu izdavatelja.To može utvrditi jedino financijska inspekcija,(naravno,pri ministarstvu financija-poreznoj upravi),koja može po Vašoj prijavi otvoriti nadzor nad obrtnikom i tek kad ima uvid u njegove poslovne knjige i provjeri da li je navedeni račun evidentiran kod obrtnika (izdavatelja računa)i paralelnim nadzorom provjeri da li je isti račun knjižen kod kupca (primatelja računa),ukoliko je primatelj poslovni subjekt ili direktno kod fizičke osobe (građanina)-kako bi potvrdili da su radovi zaista i izvedeni,slijedi sankcija prema obrtniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ultra Hvala! Znaci, Ministarstvo financija, na racunu je cak datum prepravljen rucno, pa ne razumijem kako sud uopce moze uzesti takav racun kao dokaz!?? Od druge strane ne mogu traziti jer ona tuzi :)...tako da mi ostaje Ministarstvo financija, i to sto je racun ispravljan rucno-pa to nema nigdje pogotovo da takav racun sluzi kao dokaz!? Ili ima??!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve što ste ovdje naveli,napišite u dopisu i pošaljite na Ministarstvo financija RH,Porezna uprava (Vašeg mjesta)ili Ispostava (Vašeg mjesta).Tražite očitovanje u svezi dopisa.Porezna šalje u nadzor svoju financijsku inspekciju.Ostavite broj telefona da Vas mogu kontaktirati.Identičan dopis pošaljite i Min.fin.Zg (središnjici porezne uprave).Ukoliko Vaša porezna "zašteka", dobiti će naputak iz središnjice da moraju obaviti nadzor nad navedenim obrtnikom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija