Jump to content

maltretiranje+omalovažavanje+prijetnja otkazom


modro

Preporučene objave

U posljednjih 2 mjeseca prolazim stanovitu kalvariju na radnom mjestu, koja se intenzivirala u zadnjih tjedan dana.sve je počelo sa skretanjem pozornosti na nepravilnosti u radu pretpostavljenog i to njemu osobno,nakon čega je došlo do omalovažavanja i vrijeđanja.prijetnje otkazom,ucjene ili će ići iz firme on ili ja,dok su psovke i vikanje počele početkom ovog tjedna.obzirom da se radi o inozemnoj firmi potražio sam zaštitu i od samog šefa tvrtke i šefa personala koji su mi se odmah javili mailom i potvrdili da postoje od prije problemi sa mojim pretpostavljenim zbog samovolje i sl. nepodopštine te da će glavni šef razgovarati sa mnom početkom srpnja uz naznaku da mi otkaz ne može uručiti nitko osim njih dvojice, a i za to postoji procedura.kad se dogodio prvi incident završio sam dan poslije na hitnoj zbog bolova u lopaticama misleći prvotno da je u pitanju kralježnica,ali se radilo o problemima sa srcem i visokim tlakom.napravio sam većinu pretraga nakon toga i stanje nije preveć alarmantno ali bi moglo postati.poslije dva zadnja verbalna incidenta sa pretpostavljenim sam u utorak opet potražio liječničku pomoć zbog bolova u prsima i znojenja.opet je tlak bio povišen i liječnik mi je rekao da moram pripaziti na stresne situacije.u biti cijelu ovu situaciju jako teško podnosim i proživljavam jer smatram da sam maximalno korektan prema svom poslu šta su mi posvjedočili i kolege.hoću reći da svi imamo sličan problem sa istim čovjekom samo što ja ne mogu podnijeti takovo ponašanje iz principijelnih razloga,jer ako sam u poslu korektan isto tako očekujem korektnost a ne maltretiranje. obzirom da po mojim saznanjima nisam prekršio ugovor o radu ni po kojem osnovu, a isto tako obzirom da pretpostavljeni želi ići do kraja jer mi je rekao da sam mu ja sad neprijatelj i ili će biti kako on kaže ili će doći do odluke ili on ili ja moje pitanje je kako se postaviti u danima koji dolaze. da li trebam obavjestiti i formacijski prve ljude tvrtke da mi usljed svih ovih trvenja dolazi do narušavanja zdravlja i da li ću na koncu morati pokrenuti sudski spor zbog svog ovog maltretiranja, omalovažavanja, vrijeđanja i prijetnji te mogućeg otkaza zbog dileme ili-ili? mogao bih napisati još hrpu stvari oko ovog mog problema ali i ovo napisano čini mi se je već previše...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

borite se za svoja prava.

Imate rok od 15 dana da pismeno zatražite zaštitu prava od poslodavca od kad je došlo do povrede prava.

Ako vas on ne zaštiti u roku od 15 dana-imate rok od 15 dana za zaštitu putem suda!

Iskoristite to i borite se!!!

 

U vasem slučaju oni nisu reagirali u roku od 15 dana, sad ako vam još teče ovaj rok od 15 dana od obavijesti poslodavca možete na sud.

 

Ako ipak želite čekati razgovor u srpnju..smirite se i opustite-PA NEK VAM DA OTKAZ-dobit ćete itekavu naknadu štete zbog nezakonitog otkaza.

 

Čuvajte e-mailove za slučaj eventualnog spora kao dokaz.

 

S druge strane-budući da se radi i o uznemiravanju-u roku od 8 dana od uznemiravanja, ako ne dobijete daljnju zažtitu u sljedećam roku od 8 dana imate pravo prekinuti radni odnos i u roku od 8 dana od prekida zatražiti žaštitu pred sudom.

Za vrijeme tog prekida imate pravo na plaću kao da ste radili.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija