Jump to content

... osuđen bivši stečajni upravitelj Trgovačkog suda u Bjelovaru ..


Bobic

Preporučene objave

link na novinski članak:

http://www.tportal.hr/vijesti/crnakronika/24889/Stecajnom-upravitelju-dvije-godine-zatvora.html

 

Neobičan članak!? Znate li zbog čega? Da citiram: "što je, koliko je poznato, prva osuđujuća presuda izrečena nekom stečajnom upravitelju".

 

I sudio je Županijski sud u Zagrebu. Što je u redu. Ali znate, ovdje u Provinciji (Bjelovar, Križevci, Koprivnica ...) kada isti sudac sudi u istoj parnici i kao Općinski i kao Županijski sudac, pa to je nešto nadasve normalno. Bez bilo kakve reakcije Pravosuđa RH. Stoga bi bilo normalno da je sudio Županijski sud u Bjelovaru. Ili neki drugi iz Provincije. Ali nije.

 

K´vragu, postupak hvatanja nije niti odradila Policija iz Provincije. Bila je ona iz Zagreba. I Državno odvjetništvo iz Zagreba.

 

Čudno?

U stvari i nije. Nije ovaj stečajni upravitelj jedini koji je uhvaćen s prstima u tegli sa medom (s tuđim novcima u svojim rukama). Na listi stečajnih upravitelja Ministarstva pravosuđa naći ćete ih još. Još jedan bjelovarski toliko je osramotio bjelovarske suce da su te presude postale primjer ismijavanja i omalovažavanja pravosuđa Republike Hrvatske. I izvan Hrvatske.

Jednostavno, toliko je potreban sucima u RH da ga se ne mogu odreći. Bez obzira što MUP, Državno odvjetništvo, Porezna uprava .... znaju za porezne utaje, mito, krivotvorenje službene dokumentacije i sl.

 

Za suce je upravo takav koristan. Stoga su i danas na snasi presude sudaca iz Bjelovara u kojima su ga prikazali kao časnu i uglednu osobu - onoliko koliko časti i ugleda imaju suci koji ga za potrebe Republike Hrvatske (čitaj: sudaca) koriste.

 

Poanta: ukoliko želite da neki državni službenik (sudac, osoba koju sudac koristi u tome što radi, itd.) bude osuđen za korupciju, ne obraćajte se Državnom odvjetništvu u Provinciji. Nikako - to su kolege sudaca i k tome niti policija mimo lokalnog Državnog odvjetništva ne može ništa poduzeti. Ne da ne žele, htjeli bi oni raditi ali sve staje na Državnom odvjetništvu (Uskoku, ili kako god će se sutradan zvati).

Morate Bajića dovesti u situaciju da ne može reći da za korupciju nije znao ili da po tom slučaju ništa ne poduzme šaljući predmet pod tepih Provincije. Pokrenite policiju u Metropoli i to na najvišem nivou, kojeg političara za rukav i s njima pred Bajića. I prijetnja novinarima.

 

Možda tada bude još koji ovakav novinski članak.

 

Bobić

 

P.S.

 

Onaj "moj" stečajni upravitelj kojeg sam u krivotvorenju službene dokumentacije prvi put zatekao prije pet - šest godina i dan danas je osoba od posebnog povjerenja za suce. Možda ne toliko ovdje u Bjelovaru (javno su ismijani na račun njegovog korištenja za vlastite privatne potrebe) međutim na sudu u blizini i dalje jeste. Jednostavno im je potreban. Uostalom i danas je na listi Ministarstva pravosuđa, kao časna i ugledna osoba koja predstavlja Republiku Hrvatsku. Koja, citirati ću tipičnu "odbijenicu" Državnog odvjetništva: "nije svjestan da čini kaznena djela". :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija