Jump to content

pauk dignuo auto


kopi

Preporučene objave

Pozdrav, malu pomoć i pojašnjenje molim. Parkirao sam auto na mjestu za invalide u subotu na nedjelju poslije ponoći (iako nisam invalid), pauk je došao i dignuo mi auto u tri i po ujutro. Zanima me da li su policija i "pauk" ovlašteni da dižu aute u te "sitne sate" i nebi li trebala biti napisana kazna prije.

 

Hvala na pomoći, pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

POZDRAV

 

Dakle imao sam 3 slucaja, 2 puta su mi maznuli auto (njihovom greskom) zalio se i nisam morao nista platiti a jedanput sam sam bio kriv ali uvijek sam dobio uplatnicu i to je to.Eventualno ako niste htjeli potisati(to nisam siguran) ali u svakom slucaju ni to niste duzni prije pregleda auta da nije ostecen)

Tako da mi nije jasno kako vam nisu dali auto, mislim da je trenutno protuzakonito zadržati vaš auto tako da ste trebali tražiti knjigu žalbe ili nadređenog jer samo vam policajac i to u extremnim uvjetima možda može uzeti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav i hvala na odgovorima

 

evo kako to izgleda u Novom Vinodolskom: koncesiju ima jedan lokalni glavonja koji ima šlep službu pa mu se učinilo zgodno da bi mogao izigravati i pauka i to samo preko sezone(naravno)

otišao u gradsko poglavarstvo,posjetio rodbinu i dobio koncesiju.

a sistem je sljedeći: on i policajac vam uhapse auto i kad dođete po njega onda vam policajac uruči čestitku od 500 kn(opća uplatnica) a gosp.pauk vam da KOPIJU GOTOVINSKOG RAČUNA od 300 kn i kaže vam da se to plaća NA LICU MJESTA i tome naravno svjedoči i policajac.

ako ne možete platiti odmah onda vam on ljubazno kaže kako auto ostaje kod njega a ležarina iznosi 100 kn dnevno.....

 

i kaj nam pak moreju :-)

 

trebam li reći da knjiga žalbe ne postoji kao niti "nadređeni" !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 tjedna kasnije...

Smatram kako se u navedenom slučaju (slučajevima) ne radi o odredbama ZSPC, već o primjeni instituta ZOO (zakona o obveznim odnosima) koji govore o samopomoći. Mislim da ovdje nema mjesta dotičnoj samopomoći (zadržanju tuđe stvari) ali bih morao razmisliti o krovnoj odluci koja bi Vam išla u prilog. Ukoliko trgovačko društvo obavlja neke usluge, pa tako i one koje se tiču odvoženja i čuvanja nepropisno parkiranih vozila, ono mora poštovati (i pravilno interpretirati) propise. Koncesija= ingerencija upravne vlasti. Upravni nadzor= ministarstvo, pa tom logikom i državni inspektorat. Koncesija na uslugu parkinga ovdje opstoji, a da li opstoji i koncesija na uslugu specijalnog prijevoza vozila (tzv."pauk" službu)? Radi se o javnim uslugama. Logika je slijedeća: ne može netko (kao trgovačko društvo) obavljati javne usluge i pritom pogrešno interpretirati propise. To je neodrživo.

 

Srdačno, dipl.iur.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija