Jump to content

Pomilovanje


ida20

Preporučene objave

1. Dali mi netko može reći na koju adresu se treba poslati molba za pomilovanje , jer koliko sam primjetila Ministarstvo pravosuđa ima više odjela,da ne bih adresirala na krivo mjesto.

 

2. Što se sve treba uz molbu priložiti?

 

3. Dali mogu priložiti i papir iz centra za soc.rad koji će isto predložiti pomilovanje zbog teške bolesti u obitelji?

 

4. Koliko dugo se čeka na odgovor ?

 

Hvala puno

 

P.S. Molim odgovor što prije jer namjeravam molbu poslati drugi tjedan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za početak, kao prvo i osnovno-uvijek je bolje da molbu podnosi zatvorenik osobno- teško je pojasniti no ugl. tijek izdržavanja kazne treba se planirati, a u to planiranje, koliko god to suludo zvučalo, ulazi i podnošenje zamolbi.dakle, ako je u pitanju osoba koja je imalo pismena može uz pomoć ljudi koji rade u zatvoru sročiti zamolbu, a između ostalog prije donošenja odluke tražiće se od ustanove gdje osoba izdržava kaznu mišljenje o tijeku izvršavanja kazne, zdravstvenom stanju...no, možete i onako kako ste već isplanirali.

odgovor na pitanje br 1. da, postoji poseban odjel ( odjel za pomilovanja), ustrojstvena jedinica ministarstva, no i da se ne naznači, stići će na pravu adresu, jedino će možda malo duže potrajati.

2. što priložiti uz molbu? pa, sve ono o čemu pišete u molbi,a možete to podkrijepiti dokumentacijom. Sve ovisi koje razloge navodite u istoj.

3. možete poslati i takvu dokunentaciju, dapače. međutim vjerojatno će se tražiti mišljenje centra za socijalnu skrb, kako bi oni potvrdili da je u opisanom slučaju, situacija uistinu teška kakvom je opisujete...

4. ovisi.

nadam se da sam pomogla. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ok. puno hvala...

A dali može još jedno pitanje ak imate vremena odgovoriti a meni bi puno značilo, osuđenik se trnutno ne nalazi na izdržavanju kazne, čeka poziv u u pritvoru je proveo 7 mjeseci...dali je bolje pisati molbu za pomilovanje sada ili kada ode na odsluženje kazne(ima pravo pisati svakih 6 mjeseci)a ima stvarno velike razloge,i dali je bolje da piše sam ili putem pravne osobe

puno,puno hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pod "pravna" osoba ste vjerojatno mislili na odvjetnika.

 

Svjedno je tko piše, ali ako se radi o stvarno osobnim razlozima onda nije na odmet da se napiše sam uz asistenciju odvjetnika. Spoj osobnog doživljaja i stručnosti odvjetnika su ipak bolji nego spoj osobnog doživljaja i neiskustva.

 

Što prije podnesete molbu prije ćete imati rješenje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija