Jump to content

komplikacije u trudnoći/godišnji odmor


ddx

Preporučene objave

Lijep pozdrav!

 

Imam dva pitanja u vezi bolovanja radi komplikacija u trudnoći, pa ako bi netko bio voljan odgovoriti, biti ću jako zahvalna.

 

U neprekidnom sam radnom odnosu 6 godina, kod sadašnjeg poslodavca godinu i 3 mjeseca.

Radi komplikacija u trudnoći određeno mi je strogo mirovanje te je bolovanje otvoreno 1.7. ove godine.

Termin poroda je u siječnju, te će porodiljni dopust biti otvoren 01.12.

 

S obzirom da ću od HZZO-a dobivati maksimalan iznos naknade za komplikacije u trudnoći (koji je ako se ne varam oko 4200 kn) jer je moja prosječna plaća oko 7000 kn, zanima me sljedeće:

 

1) da li ću prvih 6 mjeseci porodiljnog dopusta dobivati prosjek plaće zadnjih 6 mjeseci prije porodiljnog (~4200) ili zadnjih 6 mjeseci prije bolovanja(~7000)?

 

2) imam li pravo u ovoj godini umjesto bolovanja koristiti jedan dio godišnjeg odmora od ove godine (i koliko?), koji je neiskorišten, a prema kolektivnom ugovoru imam 23 dana GO godišnje? Naime, na poslu mi je rečeno da poslodavac nije obvezan dati mi ni dana godišnjeg, jer ću biti na bolovanju do otvaranja porodiljnog.

 

Puno hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga ddx,mogu ti odgovoriti samo na tvoje 1.pitanje u svezi računanja prosjeka za pvih 6 mjeseci rodiljnog dopusta,iako je već na slično pitanje ovdje odgovoreno.

Dakle,odgovor glasi: osnovica za izračun će ti biti prosjek šest mjeseci koji su prethodili tvom odlasku na bolovanje zbog komplikacija u trudnoći,što je tvoja delimitirana prosječna plaća od cca 7.000,00kn. U izračun ne ulaze ove naknade za bolovanje koje sada primaš, limitirane na 4.200,00kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija