Jump to content

godišnji odmor


NATA24

Preporučene objave

molim za mišljenje...vezano za odredbu Zakona o radu u pogledu stjecanja prava na godišnji odmor... kao vježbenik volonter nisam iskoristila godišnji odmor za 2009 god., prekid između obavljanja prakse i novog radnogodnosa je kraći od 8dana, imam li ja sada pravo u novoj firmi koristiti godinji odmor prije nego ispunim uvjet od6 mjeseci neprekidnog rada u istoj...naime ne znam da li se moja praksa vrednuje kao radni odnos glede spomenutog godišnjeg, jer sam 2008 god imala pravo i ostvarila 18 dana godišnjeg na sudu u kojem sam bila vježbenik-volonter? hvala poooooz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 37.st 4. Zakona o radu: "Ako ovim ili drugim zakonom nije drukčije propisano, na volontera se primjenjuju odredbe o radnim odnosima ovog i drugih zakona, osim odredbi o sklapanju ugovora o radu, plaći i naknadi plaće te prestanku ugovora o radu."

Znači da bi se odredbe Zakona vezane za godišnji odmor odnosile i na volontera.

Budući da radnik ima pravo godišnji odmor koristiti prije isteka 6 mjeseci neprekidnog rada kod novog poslodavca ako između prestanka starog i zasnivanja novog radnog odnosa nije prošlo više od 8 dana, znači da bi i ti imala jednako pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

naravno da da, trebala si dobiti potvrdu o koristenju godisnjeg od kadrovske, odnosno koliko dana si iskoristila i koliko ti je ostalo - u ovom slucaju ti je ostao citav godisnji. naravno, ako bi kod tvog novog poslodavca imala manje dana, onda imas pravo na manje, tj. toliko koliko bi imala kod tog posldoavca (npr. na sudu si imala pravo na 25 dana, a u novoj firmi 18, dakle, imas pravo na 18).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija