Jump to content

Sređivanje zk stanja radi izgradnje - pomoć molim


Predrag01

Preporučene objave

Molim za savjet. Ženina baka ima kuću sa priključcima sagrađenu 1930.g. U gruntovnici i katastru kuće nema, odnosno upisana je oranica i to na ženina pradjeda. Plan je sagraditi kuću na starom zdanju i iskorostiti pogodnosti smanjenja plaćanja komunalija i postojanja priključaka. Zanima me od kud krenuti da se sredi situacija prvo na baku, pa onda na ženu i mene da se može dalje ishodovati već dozvole koje trebaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

 

Pradjeda nasljeđuju živi potomci . Iz posta proizlazi da je baka mrtva .U smrtovnici pradjeda matični ured treba navesti potomke pradjeda s napomenom koji su potomci živi a ako su neki mrtvi spomene se da su mrtvi i da njegovi nasljednici su xy ....

Imovina ostavitelja u času smrti prelazi na ostaviteljeve nasljednike odnosno na njihove potomke ako nasljednici nisu više na životu ..tako je slučaj sa bakom koja nije na životu ono što bi baka naslijedila da je živa ide direktno na njezine potomke .

Cijela procedura rješava se u jednom ostavinskom postupku time ukoliko neko od nasljednika u ostavinskom postupku nije suglasan sa diobom ostavine ili oporukom tada se isti upućuje u parnicu , a predmet Javni bilježnik vraća sudu od kojega je primio zahtjev za provedbu ostavinskog postupka.

Što se legalizacije kuće tiče to jr problem kojega trebate riješiti .

U svakom slučaju kuću je dobro i treba legalizirati , treba naći najbezbolniji način tj. način da snosite što je moguće manje troškova . Visina komunalne naknade ovisi o komunalnoj infrastrukturi područja na kojem je objekt građen . Informacije tražite na pravim mjestima vidite koliko ste Vi svojim sredstvima doprinijeli tom standardu (recimo ako ste sufinancirali izgradnju vodovoda , i drugo recimo dali zemljište za cestu , sredstva za asfaltiranje itd. to bi trebalo imati utjecaja na Vaše izdatke ).

 

Ako je izgrađen objekat do 400 m2 , a prije je tu bila stara kuća vjerujem da bi to imalo utjecaja na visinu komunalne naknade , jer je netko u toj staroj kući platio neki priključak za vodu struju , cestu i sl.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija