Jump to content

Mirovine


pop84

Preporučene objave

šta će opet početi kuknjava gore od starih baba? da li će se svijet urušiti ako skinu neki posto mirovine?slažem se sa harmonikašem đurom da branitelji nisu bogom dani i zašto bi nas ovo zaobišlo.bolje je da par mjeseci skinu po malo nego za koji mjesec nedobijemo ništa.ima li (a ima) koji to ne mogu još uvijek shvatiti.treba li samo sjediti na kavici i u sportskoj i čekati dan kad če iz proračuna kapnuti par milja kuna?

 

neka se nitko puno ne naljuti ali su ovdje samo pitanja kako povećati (dobiti što više) mirovinu.prije nekoliko mjeseci otvorio sam temu -braniteljske zadruge.i samo par odgovora.znači li to da ne zanima nitkoga mali rad i povečanje prihoda? iliti svi (večina) imaju 5-6000 kuna mirovinu i lagano svakojutarnja kavica? ili večina radi na crno i ne javlja se (zbraja zarađeno u tišini)

 

u temi koju je mrljo zaključao javlja se ZNG koji glupo i nisko opisuje osobe koje su u radnom odnosu-"...njihovi jadni životi..." a uplačuju porez od kojeg ZNG prima par milja kuna mirovine dok isti rade za 2-3000 kuna i prehranjuju obitelj.po njegovom stavu,pisanju,svi koji su stekli status rvi po zakonu od 01.01.2005.su lažnjaci i kemičari ali on koji je krenuo sa lječenjem *93 je sasvim u pravu.

 

svaka čast i onoma koji su slučajno na nekom portalu saznali da je donešen zakon (prosinac 2004.) da se može podnijeti zahtjev za statusom rvi u 2005.što je on radio dok je bilo u tisku i tv pisano o tome.i napose jedva je uspio predati zahtjev u prosincu 2005 i kada se počeo lječiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

buda -da te nema trebalo bi te smislit,piši samo... ima i istine u tvom zadnjem postu ....ali ima i ona 2.-a strana,s kojom se ti ne slažeš i nije sve tako "crno",ali i nije sve tako "bijelo"-jesam zakomplicirao a ? -))

 

...a kaj se tiče ono tvoje da će nam uzimat od mirovine par mjeseci-Zaboravi!!

 

ŽIVI BILI PA VIDJELI!! :-o

 

btw.

usput čestitke na 400-om postu!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav istinskim braniteljima..

 

dragi prijatelji bojim se da će se nama u budućnosti dogoditi još gori scenarij..činjenica je da para nema i ako se svi ne pristanu na kresanje mjesečnih primanja(mislim na sindikate i ostale)da neće doći ni do isplata plaća i mirovina,,meni nek jedan mjesec se to dogodi mogu slobodno proglasiti stečaj..ova vlada će u skoroj budućnosti donesti niz nepopularnih mjera što će ih u konačnici koštati izbora jer ljudi to pamte,posebno obični smrtnici a njih je najviše..onda dolaze na vlast milanovići,pusići,čačići,kajini i ostali a oni nas branitelje baš i ne simpatišu previšu,,tek onda dolaze rezovi i na taj scenarij mislim..bilo kako bilo do kraja života nećemo imati mira(ni pravi branitelji,dragovoljci ni lažnjaci a za njih me baš briga)..živi i zdravi vi meni bili..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

....buda opet s 2,atrane treba gledati na jednog običnog branitelja INVIDUALNO a ne zajedno.na hrpi pri nekom pretd+sjedniku di branitelj cijpea drva....

 

 

 

želim ti natuknut da branitelji žive mnogo lošije nego kaj ti to govoriš /individua/-onaj mali čovjek koji ide dokturu svaki mjesec 1-2x,onaj koji se nema bas sa obitelji i prijateljima,jer je navadno šenut.nema ni HRVI-dakle mala lovica a sad mora dati zadnju kunu"NJOJ"iz svojih ustiju i ustiju svoje djece....

 

.....mnogo je takvih branitelja,eto npr ja sam 1 od njih i njije me sramota...u policiji i hv.u sam od 90.,stanbeno pitanje mi nisu riješili da ne idem (a bio sam i tamo-POdstanarstvo sa obitelji)....razljutio se -pa ne živim ko pseto u tuđem stanu ,podižem kredit ua kupnju kuće PBZ (kunski kredit 6% kmta-na 25 godina ) rata kredita 1800 kn žena radi 2000kn,e pa sa sve ovo,ja nisam sposoban za radit da jesam vjerojatno bi radio jel?!!

 

ebo sve udruge (svaka čast )iznimkama ali ja kao pojedinac-individua,nemam od njih nist -nist!!!

...a individualci smo mi preko 90% bez obzira dal si ili nisi u nekoj udruzi-jer oni predsjednici and compani podijele lovu i stalno jedni te isti stalno dobivaju a obični branitelj moli mrvice ispod stola ,zar smo na to ISPALIIII!??

 

 

sorry gubim se ....laku noć!! :-o:-? :tuzan: :zao::misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pošto je Mrljo zatvorio temu , da načmem novu.....

 

Možda nam uzmu 10%, a možda i ne uzmu.

 

Ako nam uzmu, neka im bude mojih 960 kuna (ako će to pomoći da se država izvuče iz škripca). Što se može. Nikome nije svejedno hoće li mu se smanjiti mirovina ili ne.

Smanjuju se i plaće i reže se gdje se može i gdje se ne bi smjelo rezati ali novaca se nema.

 

Zašto si nastavio osjetljivu temu koju sam zaključao (onu kobasicu nepotrebnih i nepristojnih tekstova)i obrazložio zašto sam je zaključao, a za pretpostaviti je da će ovdje korisnici nastaviti sa psovkama i vrijeđanjem jer neki imaju veće mirovine, a neki manje?

 

Nekima je gotovo svejedno hoće li rebalans zahvatiti i branitelje,a nekima baš i nije i normalno da će tu doći do iznošenja različitih stajališta, a kako pojeedini branitelji između sebe komuniciraju, bolje je i ne pročitati.

 

Dali branitelji trebaju osjetiti rebalans, ili ne, uvijek će biti polemike, a za diskusije gdje će jedni druge međusobno vrijeđati zbog suprotnih stajališta ovdje nema mjesta.

 

:zao:

 

2vvq78z.gif

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ZAGREB, 20. srpnja 2009. (Hina) - Predstavnici udruga hrvatskih branitelja podržali su na današnjem sastanku s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor prijedlog mjera hrvatske Vlade prema kojima bi se braniteljske mirovine smanjile od tri do 10 posto, ovisno o visini mirovine.

 

Premijerka Kosor izrazila je zadovoljstvo današnjim sastankom, na kojemu je dobila potporu za provedbu mjera za sljedeći rebalans proračuna. "Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji pokazali su u ovom trenutku, koji je težak i ozbiljan za Hrvatsku, samopouzdanje i odlučnost", kazala je Kosor dodajući da je time ohrabena i osnažena i da se još većom odlučnošću mogu raditi predstojeći potezi.

 

Predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata Đuro Dečak kazao je kako je iskazano povjerenje Vladi i predsjednici, napominjući da zna da nije popularno "zavlačiti ruku u džep i dirati stečevine". Kada nam je obrazložena situacija, rekao je, svaki hrvatski branitelj mora biti svjestan da preuzme dio tereta na svoja leđa. Vlada je dala i obećanja da će otvoriti nove "frontove" ka zapošljavanju i razvitku RH, kazao je Dečak.

 

"Kao i na početku Domovinskog rata i stvaranja domovine spremni smo se odreći dijela primanja koja bi pomogla u konsolidaciji državnoga proračuna i izvlačenju iz krize RH", poručio je predsjednik HVIDR-e Josip Đakić. Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Zvonimir Milas također podržava Vladine mjere, istaknuvši da vjeruju u Vladu i premijerku te da su spremni podnijeti teret recesije.

 

Prema predloženim mjerama braniteljske mirovine do 2000 ne bi se smanjivale, od 2000 do 2500 smanjile bi se tri posto, od 2500 do 3000 kuna pale bi za četiri posto, a od 3000 do 3500 za pet posto. Mirovne od 3500 do 4000 bile bi manje šest posto, od 4000 do 4500 kuna sedam posto, od 4500 do 5000 osam posto, od 5000 do 5500 devet posto a preko 5500 za deset posto.

 

Kosor je obećala da će Vlade voditi računa o najosjetljivijim skupina, kao što su primjerice djeca bez oba roditelja. Vlada nema izračun koliko bi se uštedjelo na predloženim tim mjerama jer je, kazala je, razgovarano o načelu.

 

Radi se o 64.494 korisnika, uz još nešto manje od 7.000 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, a mjere bi se, najvjerojatnije, provodile od 1. kolovoza.

 

(Hina)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija