Jump to content

Autorski rad - brisanje potpisa - kopiranje web dizana


LaKacha

Preporučene objave

Poštovani,

završila sam grafički dizajn davne 84 godine, a sa web dizajnom se bavim nekih par godina. U biti to je nešto što volim raditi. Počela sam na svojim stranicama uzgajivačnice buldoga, i tako je pomalo krenulo.

U biti ja sam domaćica i službeno nezaposlena, ali radim i snalazim se . Imamo registriran OPG uzgoj lavande budrovke, imam reg. uzgajivačnicu buldoga, i sa web dizajnom stranica se bavim iz ljubavi, a dobro dođe ako se nešto i zaradi.

Znači nemam firmu ili obrt za dizajn.

 

Prije izvjesnog vremena, jednoj osobi sam napravila web stranice tako reći besplatno, koje nikad nisu radile direktno na njenom serveru, nego na mojem. Kako je ona postala sve zahtjevnija, i iskorištavala besplato moje usluge a ja puno vremena sam gubila na update stranicama, rekla sam joj da taj tempo nemogu podnjeti i da nemam vremena više za to.

 

Rekla sam da ću skinuti sa weba stranice da nemam ništa protiv da ona koristi one svoje stre stranice, a ako želi može otkupiti dizajn. Na što ona nije prihvatila. Ja joj nisam dala pravo korištenja stranica.

Ja sam povukla stranice sa interneta, a ona je nakon izvjesnog vremena, jednostavlo kopirala i malo prepravila moj dizajn stranica i prepisala svojem radu.

 

U toku suradnje do je sve bilo OK, njezin otac koji ima restorant, sviđalo mu se kako radim i zatražio je da i njemu napravim web dizajn za restorant, tako je i bilo. Posao je napravljen, po veoma povoljnoj cijeni za njih, ali eto sve bez ugovora.

 

To što je dotična osoba kopirala moj dizajn, nekako mogu progutati, ali me najviše razljutilo to što, na stranicama restoranta, je nakon nekog vremena vidljivo izbrisam moj potpis u dizajnu i maknut link.

Čak je na zadnjoj stranici vodio poseban link, gdje je svatko mogao pročitati,

Nije dopušteno u bilo kojem slučaju, bez obzira kakvu uslugu "LaKacha" pruža:

 

* Uklanjanje bilo kakve primjedbe u vezi autorskih prava,

* mijenjanja bilo što u izgledu,

* kopiranje dizajna, slike, sheme, slike, ilustracije i tekst.

© Sva prava pridržana "LaKacha-Webdesign"

 

S time mislim da su povrijedili moje autorsko pravo, jer ja sam stvaralac svega toga.

Poslala sam mail u kojem sam ukazala na to da su napravili nešto što nisu smijeli, i da vrate potpis , ali odgovora nisam dobila.

Ovo su moje stranice kako je izgledalo prije nego su maknuti određeni djelovi http://www.webdesign.lakacha.com/images/marko2a.JPG

a ovako sada izgleda, ali u kodu se može vidjeti da sam ja autor jer nisu znali maknuti taj html kod http://www.marko-polo.hr/index1.html

 

I sada Vas molim za savijet što ja mogu napraviti kao fizička osoba, jer ja imam dokaze da je djelo moje, samo želim da je istaknut moj potpis sa linkom.

Možda po nekima nisam neki maher za izradu stranica, ali veoma se trudim, i u svako djelo je meni kao slika....moj rad, kakav je da je.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zar su svi na godišnjem ? Nema nikog da da savijet ? Vidim da neki nikad nisu ni dobili odgovor na svoja pitanja, pa se pitam čemu forum.

 

Evo što sam odlučila, svi moji radovi od sad na dalje idu sa ugovorom i to preko Hrvatske autorske agencije, preko njih će se sve fakturirati.

 

Drugo, napisat ču im jedan dokumenat sa zamolbom da vrate sve u početno stanje sa mojim potpisom, naznačiti po kojem zakonu su prekršili moja prava, i poslati poštom preporučeno.

Dati im rok 15 dana, u protivnom biti ću primorana potražiti svoja prava na višem nivou.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija