Jump to content

funkcionira li to još


mama4

Preporučene objave

Ja sam mama četvero kikića. Ne primam nikakvu pomoć države, nemamo dječji... Znači sami se brinemo o njima i hvala bogu ne fali im ništa. E sad moje pitanje je vezano za to da bi ja ostala s njima kod kuće i kad mi prođe porodiljni,nebi se vraćala na posao. Da li mogu sama sebi plaćati staž ili kako su mi neke mame rekle da imam pravo da mi država pokriva jedan dio troškova za socijalno i zdravstvo. Gdje i kako to ostvariti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana, postoji zakonski institut tzv.produljenog osiguranja, gdje sami uplaćujete doprinose za mirovinsko (i zdravstveno) osiguranje. Prijavljujete se na HZMO u roku od 12 mjeseci od prestanka radnog odnosa.

 

Smatram da na doplatak za djecu imate pravo ako ispunjavate uvjet imovinskog cenzusa (prihod ne smije biti veći od 50% proračunske osnovice po članu kućanstva) te ako Vi i djeca imate HR državljanstvo kao i prebivalište u RH.

 

Za eventualnu participaciju države (ili, pak, jedinice lokalne samouprave) u obliku novčanih naknada propisanih za zaštitu majčinstva (ili: nezaposlenosti), trebalo bi konzultirati daljnje, specijalne propise.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija