Jump to content

Neisplaćene plaće!!!


senorita

Preporučene objave

Poštovani! Pošto nisam dobio plaću 3 mjeseca ( 4., 5. i 6. mjesec) dao sam izvanredni otkaz o radu preko Sindikata. Prijavio sam poslodavca kod Inspekcije o radu koja je kod poslodavca došla do mojih isplatnih lista koje ja od poslodavca nisam dobivao, te su sad kod Radne inspekcije. Sindikat mi nudi besplatnu pomoć potraživanja samo moje neto osnovice koja iznosi 3000 kn, a radio sam mjesečno i preko 200 sati na terenu. Dakle poslodavac mi je dužan cca 5000 kn mjesečno odnosno platiti sve moje prekovremene sate. Kako mogu dokazati da sam to odradio pošto mi poslodavac nije potvrdio (potpisao) moju osobnu evidenciju u koju sam upisivao sate mjesečno? Poslodavac je zatvorio obrt kod kojeg sam bio prijavljen nakon što sam dao otkaz i otvorio d.O.o.

Predstavlja li mi to sad problem što više ne posoji taj obrt kod kojeg sam bio prijavljen? Svjestan sam toga da kad bih ga išao tužiti da bi se to uvrđivanje prekovremenih sati preko parnica vuklo nekoliko godina. A to nikome nije u interesu. Što mi je raditi? Unaprijed hvala! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo, neisplaćene plaće možete utuživati u bruto iznosu.

Drugo, prekovremeno određani sati morat će se dokazivati putem svjedoka, ako nema papirnatih tragova.

 

Sad mi recite gdje ste obavljali rad odnosno gdje poslodavčevo d.O.o. ima sjedište? Naime, možete tužiti pred bilo kojim od ova dva suda (birate mjesnu nadležnost ako je različita), pa ulikoliko tužite pred manjim sudom, vjerojatnije je da će vam se spor prije završiti nego da tužite primjerice na zagrebačkom sudu, koji je pretrpan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sjedište d.O.o.-a je u Murskom središću blizu Čakovca. Poslodavac mi nije dao Ugovor o radu na neodređeno te ga je sam potpisao i zadržao kod sebe. Ja sam više puta tražio od njega da mi da taj ugovor, no on mi je samo rekao da je to kod njega sigurno te ga nisam uspio dobiti. Imam samo stari ugovor na određeno koji je bio na 3 mjeseca. Da li da uzmem odvjetnika ili da to pokušam rješiti preko sindikata? :-? Makar su mi u sindikatu rekli da će tražiti samo osnovicu od 3000 kuna.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija