Jump to content

Pravo na roditeljski dopust tate nakon godine porodiljnog dopusta


Tanjola

Preporučene objave

Poštovani molim za pomoć. Naime ja sam na porodiljnom dopustu, beba će skoro imati 6 mjeseci. Moramo sad s njom na vježbe za rukice. Zanima me da li je, s obzirom na to, moguće produžiti još 1 godinu porodiljnog i prebaciti ga na tatu pa da tata koristi tu još 1 godinu?

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da bi ostvarila pravo koje spominjete gore potrebno je podnijeti zahtjev u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (zahtjev za priznavanje prava zaposlenog roditelja ili samozaposlenog roditelja djeteta s težim smetnjama u razvoju) te tek nakon stručno medicinskog vještačenja zdravstvenog stanja djeteta moguće je eventualno priznavanje takve vrste prava uzimajući i u obzir uvjet istog radnopravnog statusa roditelja.

 

Preporučam da se prije podnošenja zahtjeva kozultirate i sa doktorom pedijatrom i sa svojim doktorom oko procjene stanja i uopće postojanja realne potrebe za tako nečim, budući da se to pravo odobrava samo za dijete s težim tjelesnim ili mentalnim oštećenjem ili težom psihičkom bolesti, a da postoje i druge mogućnosti (skraćeno radno vrijeme, bolovanje......)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija