Jump to content

Kome plaća sa većim koeficijentom?


ZastoJa

Preporučene objave

Situacija slijedeća:

 

šef odjela u Ministarstvu jednom dobio otksz sa 1.5.2009. Od tog vremena mijenjao ga je kolega koji je na istom radnom mjestu kao i ja, ali ima puno više staža, dok sam ja na određeno i u Ministarstvu puno kraće. U redu. On ode na GO na mjesec dana. Dakle, na takvom poslu, ostala sam samo ja. Nisam dobila nikakav nalog da ga moram mijenjati niti slično, niti šefa, a posao koji šef radi je ustvari da organizira ovo što sam onda ja radila sve sama i sve potpisivala. U međuvremenu je koleg postao šef (ali tek nakon GO-a).

 

Pitanje: imam li pravo na plaću sa koeficijentom šefa za taj mjesec?

 

Koliko mi je poznato, plaću sa većim koeficijentom je dobil kolega koji je bil na GO-u u to vrijeme.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da ne možete imati plaću s većim koeficijentom samo za taj određeni period, odnosno za vrijeme godišnjeg odmora drugog kolege. Trebali su vas prerasporediti na to radno mjesto, dakle s novim koeficijentom i novom plaćom. Nije mi jasno kako ste vi s ugovorom o radu na sasvim drugo radno mjesto potpisivali sve umjesto kolege, a u biti niste ovlašteni potpisivati. U poslu svatko svakome "uskače" i obavi što što treba za vrijeme godišnjeg, međutim potpisivanje je sasvim druga priča. Kolega je vjerovatno potpisao novi ugovor o radu za to mjesto šefa.

Što se godišnjeg tiče, ukoliko se radi o onom iz 2008. godine imate pravo na naknadu štete zbog nemogućnosti korištenja istog pa im podnesite zahtjev za to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija