Jump to content

Rad na Veliku Gospu


vaanja

Preporučene objave

Zakonom o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj, Velika Gospa (15. kolovoza) utvrđena je kao blagdan odnosno neradni dan. Rad na Veliku Gospu u skladu je sa Zakonom, kao i svaki rad na ostale državne blagdane, ali se taj rad mora platiti kao rad na državni blagdan. Problem rada na državne blagdane pa i nedjelje nikada nije postajao za hrvatske radnike, već neplačanje tog rada kako je regulirano Zakonom o radu.

Ljudska prava ne krše se radom na određeni blagdan, problem nastaje kada poslodavci ne plačaju svoje radnike koji rade na te Zakonom utvrđene blagdane onako kako je propisano Zakonom o radu, a inspekcijski nadzor države ne utvrđuje nezakonitost i takvim ponašanjem ohrabruje poslodavce da se bahate nad radnicima. Zaštita radnika su Sindikati koji nemaju novčana sredstva da ugroze takve bahate poslodavce, već se u pravilu (čast izuzecima) bave sobom. Dakle ljudska prava (u radnom odnosu) počinju se kršiti onda kada država svojim mehanizmima neće, ne želi, nije zainteresirana, nesmije zaustaviti nezakonitost močnika-poslodavca nad slabljim radnikom ili radnicima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija