Jump to content

OPG-otkaz


Sova1

Preporučene objave

Kao nositelj OPG-a koje je u sustavu PDV-a bio sam zaposlen kod privatnika.Međutim sad sam ostao bez posla a kao nositelj OPG trebao bi biti u radnom odnosu ili biti prijavljen kao poljoprivrednik i plaćati doprinose.U kojem periodu se moram prijaviti ili zaposliti i da li je moguć a prijava na 4 sata?Pošto je financijska situacija teška a OPG je u početku i još nema prihoda (voćarstvo) kako i na koji način riješiti situaciju i koje su sankcije pošto sad nisam u radnom odnosu?

Zahvaljujem na odgovoru !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od dana kada Vam je prestao radni odnos kod poslodavca dužni ste prijaviti se kao poljoprivrednik na HZMO/HZZO.Imate rok od 30 dana da izvršite prijavu.U suprotnom ste u prekršaju a porezna će Vam svakako poslati poziv da navedeno odradite.

Druga varijanta Vam je da se ispišete iz Registra opg-a ali tada gubite pravo na subvencije i poticaje u vezi sa vašom djelatnošću.

Na pola radnog vremena možete biti prijavljeni samo kod poslodavca-pravne ili fizičke osobe ali ne i temeljem poljoprivrednog osiguranja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija