Jump to content

Porezno rješenje


geometar

Preporučene objave

Osoba X 2006.g. kupuje zemljište i biva oslobođena plačanja poreza na promet nekretnina (rješavanje stambenog pitanja).Osoba X stupa 2007.g. u brak s osobom Y.Pošto je osoba X nezaposlene i ne može dobiti kredit, darovnim ugovorom daruje 1/2 nekretnine osobi Y (bračnom drugu), i zajedno podnose zahtjev za rješenje o uvjetima gradnje(građevinska dozvola)koje i dobivaju 2008.g.Osoba Y podiže kredit 2009.g. i počinje izgradnja kuće. Osoba X 2009.g. dobiva porezno rješenje u kojem se navodi da je dužna platiti 5% poreza na promet nekretnina pošto je istu otuđila tj.darovala.

 

Da li u ovom slučaju ne vrijedi pravilo da se između supružnika ne plaća porez? Osoba X i dalje je vlasnica 1/2 zemljišta , a sada i buduće kuće i riješit će stambeno pitanje unutar 5 godina koliko je rok izdat prvim poreznim rješenjem.Napominjem da je osoba X nezaposlena i kreditno nesposobna, a rješenje o gradnji izdano je na oboje.Isto tako osobi Y je darovana 1/2 zemljišta prva nekretnina.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija