Jump to content

povratak brata u mamin stan koji ona želi iznajmiti


octopus

Preporučene objave

Pet godina kući živimo brat i ja sa obiteljima: on u prizemlju koje je mamino vlasništvo, ja na prvom katu i potkrovlju koje je moje vlasništvo. Sada želimo mama i ja preurediti kuću i napraviti apartmane za iznajmljivanje, jer osim sitne mirovine, ona nema primanja. Brat ne želi otići- jasno je rekao da će se on vratiti i useliti čim radovi budu gotovi i zaprijetio majci smrću bude li ga spriječavala. Što napraviti, tim više što on odbija stan koji mu mama želi kupiti tako da ima gdje živiti,a od kuće da zaradi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

U postu stoji da ste VI i Vaša majka vlasnici kuće .

Niste naveli kako ste postale vlasnici . Da li nasljeđivanjem ? Tko je gradio ili kupio kuću?Da li je brat nasljeđivanjem postao suvlasnik ?

Ukoliko je brat suvlasnik tada ima pravo vratiti se i koristiti svoj dio , bez obzira na sve druge razloge (apartmani i sl. ).U koliko ste samo Vi i Vaša majka zakoniti vlasnici sa urednim papirima tada se može bratu dati otkaz ugovora o korištenju stana .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na informaciji, ali evo cijele situacije.

Kuću, svak svoj dio smo, nasljedile mama i ja po oporuci mamine majke, moje bake. Baka je drugoj kćeri i mojoj mami ostavila druge tri kuće i zemlju, a meni je ostavila kat i pokrovlje ove kuće, kao unuci koja je živila sa njom cijeli život i pri kraju brinula o njoj. Sada moj brat negoduje što i njemu baka nije odmah ostavila nešto, a mama je rekla kako meni neće ništa ostavit od svog imanja, već sve mom bratu i sestri, jer kao ja sam već dobila od bake. Znači, brat živi tu na donjem katu sa svojom obitelji i nema niti ugovor o korištenju, niti ikakva prava, ali on sam smatra kako je to od majke i on želi baš tu živiti. Naravno. on želi i druge dvije kuće uzeti sebi, dok je treću mama već prepisala na sestru. Izgleda da ću svoj dječiji dio trebati potraživati putem suda, a brata prijavljivati za prijetnje i smetanje posjeda, jer ne vidim načina da ga se makne, tim više što prijeti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

Vlasnik nekretnine može otkazati usmeni dogovor o stanovanju Vašem bratu.

U koliko brat dobrovoljno ne izađe iz stana tada vlasnik ima pravo tražiti povrat posjeda , i naknadu za bespravno korištenje nekretnine .

Ako brat ne dira Vaše vlasništvo , već prijetnjama Vas zlostavlja Vi imate pravo podnijeti prijavu policiji za uznemiravanje i zlostavljanje .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija