Jump to content

srednjoškolski prijevoz


judi

Preporučene objave

Po Odluci Vlade RH u školskoj godini 2009./2010. financirat će se međumjesni prijevoz samo učenicima srednjih škola koji ostvaruju pravo na besplatne udžbenike (djeca smrtno stradaloga HB iz DR, HRVI i njihova djeca i hrvat­ski branitelji iz Domovinskog rata koji se osobno školuju - pod uvjetima iz članka 57. ZOPHBDR, te korisnicima prava na stalnu pomoć i korisnicima prava na skrb izvan vlastite obitelji kojima je smještaj osiguran u udomiteljskoj obitelji, a polaznici su osnovne ili srednje škole - pod uvjetima iz članka 77.g Zakona o socijalnoj skrbi).

 

To naravno ne isključuje mogućnost da međumjesni prijevoz učenicima srednjih škola financira općina, grad ili županija po uvjetima koje oni odrede.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne.Radi se o plaćanju troškova i neznam čemu još.Izvadi se potvrda iz Hvidre,odnese u prijevozničko poduzeće (npr.Polet Vinkovci)zajedno sa potvrdom iz škole da dijete redovno pohađa taj i taj razred,preda referentu-djelatniku za to i na blagajni normalno vadiš kartu s popustom,ako te referent "provuče kroz komjuter".Tako je bilo prošle godine...Ja sam tako odradio,e sad da li se može samo s rješenjem hrvi,ne znam.Treba provjeriti u prevozničkim poduzećima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala ti Velika na trudu.Ja sam to direktno našao na http://www.google.hr/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ahr%3Aofficial&channel=s&hl=hr&source=hp&q=odluke+vlade+o+besplatnim+udžbenici

Zvao sam ministarstvo branitelja za pojašnjenje,no međutim standardan odgovor;još ništa ne znaju(01/2308-725 i 730),a škola počinje u ponedjeljak.Ne znam što reći na sve to.Imam dva srednjoškolca,tj.malo manje od 1000 kuna za autobus,plus student.Ne znam kako ću isplivati.Još jednom hvala MW.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja danas bio u županiji,ured za društvene djelatnosti.

tamo sam podnio zahtjev za besplatne udžbenike

Rekli mi da ću dobiti rješenje za besplatne udžbenike i u njemu ,ili u privitku nisam baš dobro skužio i naputak da imam pravo i na besplatne karte za djecu.

Kad to dobijem ,rekli su da će to brzo rješavati..to odnesem u prometni ured poduzeća koje inače prijevozi djecu i tamo s tim rješenjem zatražim besplatnu kartu..treba još i potvrda da su djeca upisana u srednJu školu na kojoj piše potvrda za besplatni prijevoz.

Oni su dužni izdati kartu a fakturu za naplatu prosljeđuju nekome ..ne znam kome niti me interesira.

Eto to je upravo danas dogovoreno između županije i prijevozničkog poduzeća Čazmatrans.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ovaj post može nekome pomoći,u Vinkovcima je sljedeća situacija(za ostale općine ne znam).Status HRVI ne vrijedi kao ni status dragovoljca.Situacija je sljedeća:Obitelj s jednim djetetom za relaciju 10 km plaća 330 kuna.Obitelj s dvoje i više učenika plaća kartu samo za jedno dijete,a ostala djeca voze se besplatno.Potrebno je izvaditi potvrdu iz škole,tu potvrdu odnijeti u općinu,a zatim s tim dvjema potvrdama otići u prijevozno poduzeće izvaditi kartu ili karte.(Jučer sam to odradio.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Nažalost moram demantirati tj povući svoj post u vezi bespalatnog prijevoza.Naime u međuvremenu dok sam čekao da mi daju potvrdu za besplatne udžbenike ,rekli su mi da za prijevoz nisu osigurana sredstva u proračunu i da će imati samo socijalni slučajevi.Mada je to izravno kršenje odluke vlade zbog kojeg bi u jednoj normalnoj državi netko morao odgovarati jer je odluka još na snazi da oni koji imaju pravo na besplatne udžbenike imaju pravo i na prijevoz.Ali su oni jednostranu odlučili ministarstvo branitelja da to ne plati mada odluka vlade postoji.

Zvao sam u Hvidru centralnu,rekli su da su intervenirali pri ministarstvu i ovi su rekli da nema novaca ..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

diksi je napisao:

Da li se tu može što učiniti,kako je moguće takvo nešto ...

da se odluka vlade ne poštuje i nikom ništa.

zar Vi još uvijek ne vjerujete u tu mogućnost da postoji takvo nešto tj. da netko ne poštuje odluku vlade i nikom ništa?

...na žalost ne znam što bi se tu moglo učiniti kako bi MOBiMS ispoštovalo ovu odluku vlade...jedino preostaje tužba Upravnom sudu...:-D...eto malo crnog humora ali bez osobnih zlih namjera (razumijem Vašu muku)

pozdrav diksi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija