Jump to content

Nužni prolaz-asfalt


jooooj

Preporučene objave

Poštovani !

Vaša susjeda može koristiti taj nužan prolaz samo na način koji je sud odredio.Vi ste dužni da trpite prolaz , ali ne i zahvate u prostoru .

U rješenju suda treba još i biti određena pravična naknada u korist vlasnika nekretnine koji je dužan da trpi prolaz ,Vi imate pravo tražiti da ta služnost bude na određen vremenski rok .

 

Služnost puta nije dopuštena kroz ograđena dvorišta .

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Riješenj je pravomoćno od 2006.

Susjeda je ostvarila pravo nužnog prolaza u vidu šljunčanog kolnog puta. Ona je to pravo ostvarila zato što je na sudu izjavila da ona taj put koristi 40 godina i da nema druge putne veze do nekretnine. Mi smo imali odvjetnika po službenoj dužnosti koji nije ništa radio samo je šutio na sudu. Jer nismo imali novaca da mu platimo.

 

Susjeda ima javni put sa druge strane parcele koji nije šljunčan nego je zemlja i dalji je od ovog preko naše parcele na sudu taj put nije niti spomenut.

 

Baka je dozvolila da se koristi putem po našoj zemlji jer joj je bilo žao da toliko pješaći do svoje kuće i pomogla joj oko gradnje kuće.

Baka više neželi da hoda tuda jer joj je zagradila put do njive.

 

Sad nakon 3 godine dali mi možemo tužit nju da joj se ukine put preko naše parcele na temelju toga da postoj drugi put do njezine parcele?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jooooj je napisao:

Sad nakon 3 godine dali mi možemo tužit nju da joj se ukine put preko naše parcele na temelju toga da postoj drugi put do njezine parcele?

 

Možete tužbom zatražiti da se služnost puta ukine, ako korisnik služnosti ima pristup javnom putu.

Možete tražiti naknadu za korištenje puta.

 

Služnost puta daje pravo korisniku da tuda prolazi, i ništa više.Taj put , tj taj dio parcele,je i dalje vlasništvo vaše bake, i ona se njime može koristiti. Ni u kom slučaju korisnik služnosti nema pravo izvoditi bilo kakve radove, npr. asfaltirati put bez suglasnosti vlasnika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija