Jump to content

prebačen teret na jamce


dujka13

Preporučene objave

Osobi X sam jamac. Dio duga je ispaćen prije njegovog otkaza iz firme. Ostatak duga je podijeljen na oba jamca. Meni kao jamcu su legli na plaću i morao sam otplatiti ostatak duga. Prva rata mi je blokirala sve kartice koje sam imao i tako sam doveo cijelu obitelj u "bankrot". Osoba čiji sam kredit otplatio je otišla ploviti a za namirenje nije marila. Danas se bavi svim i svačim, nije u niti jednoj firmi. Znači ne može se tužbom napraviti ovrha. Ima golfa 5 novog koji je prepisan na nepoznatog tipa. Tako se obezbjedio da imovinski mu se ne može dokazati posjed nikakve pokretnine a nije zaposlen u nikakvoj firmi. Sve je to paravan da se ogradi od tužbe jamaca.

Moje pitanje: kako naplatiti otplaćeni kredit ovakvoj osobi. Da li zakon može stati na kraj ovakvim ljudima koji dižu gotovinske kredite i koriste naivnost onih koji će njegovo dugovanje uredno otplatiti. Kada nastupa zastara za podizanje tužbe?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija