Jump to content

poticaj na zapošljavanje mladih


pm_zg

Preporučene objave

Već neko vrijeme nalazim korisne savjete na ovom forumu, ali sam nisam imao potrebe za pravnim savjetima do nedavno.

 

Može li mi netko pojasniti poticaje na zapošljavanje mladih osoba koje se prvi puta zapošljavaju? Ili me uputiti na neki izvor informacija. Zanima me tko ostvaruje takve poticaje, pod kojim uvjetima, i da li je tada zaposleni zaštićen kakvim zakonom?

 

Konkretno zanima me da li je moj poslodavac ostvario taj poticaj na moje zapošljevanje. Ako je, da li me moraju vezati ugovorom na npr. godinu dana ili neodređeno

 

hvala , ;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Temeljem godišnjeg plana za poticanje zapošljavanja,Hrvatski zavod za zapošljavanje dodjeljuje potpore poslodavcima koji zapošljavaju radnike po različitim kategorijama.Uvjeti za ostvarivanje sufinanciranja su za poslodavca:ili da je novoosnovani obrt ili d.O.o. ili da ima zdravo poslovanje,bez poreznog duga i dr.

Ukoliko ostvaruje sve uvjete poslodavac potpisuje Ugovor sa HZZ-om,Ugovor o radu sa radnikom,prebacuje mu se novčani iznos potpore (uglavnom je to 12 mjesečnih neto plaća radnika)na žiro račun, a poslodavac je dužan radnika zadržati najmanje 12 mjeseci u radnom odnosu i pri tome ne smanjivati broj zaposlenih na neodređeno vrijeme.

To ne znači da poslodavac radniku ne može dati izvanredni otkaz, otkaz uvjetovan skrivljenim ponašanjem radnika a isto tako i radnik može otkazati ugovor o radu.Poslodavac tada uzima zamjensku osobu i nastavlja razdoblje sufinanciranja.

 

Da li je Vaš poslodavac ostvario poticaj-to samo on zna a mora Vas zaposliti ili na određeno (12 mjeseci)ili na neodređeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija