Jump to content

Legalizacija ili nešto drugo


DLS

Preporučene objave

Parcela je kupljena 1946g. Imamo ugovor od toga. Na parceli se sada nalaze kuća cca 100m2 tlocrtno + potkrovlje, garaža 120m2. Parcelu je kupio pradjed, naslijedio djed, a sada je vlasnik moj otac. Objekti koji su napravljeni ranijih godina cca 1950g su uklonjeni te su napravljeni novi u intervalu od 1965g-2000. Neki dan sam izvadio vlasnički list i na njemu piše da je parcela livada te da je moj otac suvlanik parcele. A u katastru nisu ucrtani ni stari ni novi objekti. Moje je pitanje od kud krenuti sređivati papire? Te koji su sve postupci do ishođenja legalnih i urednih papira. Pradjed i djed nisu marili za papire te su gradili te je sad na nama ostalo da se papiri raščiste da nebi došlo do nekih neželjenih problema. Unaprijed hvala!

Na parceli su priključci struje, vode, plina, telefona. Imam i potvrdu elektre da je stuja piključena 1959g.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani !

Vi trebate ići u ured za urbanizam i tražiti potvrdu da je kuća izgrađena prije 15.veljače 1968. Da bi Vam urbanistički ured izdao tu potvrdu u zahtjevu ćete priložiti dokaze za to . Prema tumačenju Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva to se dokazuje vještaćenjem ili sa dva svjedoka .Vi trebate imati i neki projekt .Detaljnije informacije potražite u uredu za urbanizam .

 

 

Da bi mogli kuću upisati u zemljišnim knjigama i katastru ovlašteni geodetski ured treba napraviti elaborat i upisni list za gruntovnicu i to pomoću te potvrde koju ćete ishodovati te projekta objekta , a po potrebi parcelirati će se čestica , prema uvjetima iz prostornog plana ako to nije ranije učinjeno .

Geodetski ured izrađeni elaborat i upisni list šalje u katastar a katastar šalje upisni list u gruntovnicu i na temelju upisnog lista kuća će biti uknjižena.

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija