Jump to content

isplata otpremnine


sb1

Preporučene objave

U Odluci o redovitom otkazu ugovora o radu navedeno je da imam pravo na otpremninu u visini 50% bruto mjesečne plaće ostvarene u tri mjeseca prije prestanka radnog odnosa za svaku navršenu godinu neprekidnog rada kod poslodavca. Također je u toj Odluci napisano i da će mi otpremnina biti isplaćena s isplatom zadnje plaće. Napominjem da je taj rok za isplatu propisuje i Kolektivni ugovor i Pravilnik o radu.

 

Otkazni rok mi je istekao prije 10-ak dana, još trebam dobiti srazmjerni dio plaće za kolovoz i uz to cijelu otpremninu, no poslodavac me sada pismeno obavijestio da će mi otpremninu isplatiti u tri dijela i naveo rokove, s tim da je zadnju "ratu" spreman isplatiti za više od 2 mjeseca nakon plaće za kolovoz.

 

Koje su mi zakonske mogućnosti? Kako prisiliti poslodavca da mi isplati otpremninu s plaćom za kolovoz?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako vam je poslodavac spreman u cijelosti isplatiti otpremninu samo 2 mjeseca nakon prvotnog roka koji vam je obećao, trebali biste u cijelosti biti s tiem zadovoljni jer uporaba nijednog pravnog sredstva neće doprinijeti bržoj isplati otpremnine.

 

K tome još dobivate 50% prosječne bruto plaće ostvarene u zadnja tri mjeseca, pa mislim da doista nemate razloga za nezadovoljstvo, obzirom taj postotak prema Zakonu o radu iznosi 33%.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija