Jump to content

Pravo vlasništa vs. pravo korištenja


Illegal

Preporučene objave

  • 1 mjesec kasnije...

hmm...

ako je nešto nacionalizirano, tj. upisano kao društveno, osoba kojoj je nacionalizirano te njegovi prednici (mislim kćer, sin, otac,majka itd) su trebali podnijeti zahtjev za povrat do 1997-e godine.

 

ukoliko su postojale zgrade na parceli, ondašnjem korisniku ostaje pravo korištenja dok na parceli postoji zgrada.

 

sobzirom da nisi decidirao teretovnicu ovo je presunkcija,te način korištenja osobe koja nije mogla kupiti nacionaliziranu imovinu, već eventualno sebi prenijeti ugovorom prava koja proizlaze iz korištenja nekretnine sa posljedicom zabilježbe potpune nacionalizacije, ili je vanknjižni?

uglavnom moj odgovor je generalan poradi manjka vitalnih informacija

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

ovdje nije riječ o nacionaliziranoj imovini već činjenici da u vrijeme socijalizma nije postojalo privatno vlasništvo već isklučivo društveno.....

..... zanima me kako su drugi ljudi to riješili jer pretpostavljama da je do 1990. svima u vlasničkom listu pod A tj. u vlastovnici stajalo - 'društveno vlasništvo' a istinski vlasnici da su se vodili kao korisnici.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...
  • 3 mjeseci kasnije...

Pitanje

Ja sam zastičeni najoprimač, mene zanima. Prvi stan u kojem sam stanovao se srušio i dobio sam zamjenski stan privremeno dok se ne sanira stan, stan mogu koristiti do sanacija stana gdje imam status zastičenog najpromica ili do rušenje nekretnine ostalih stanova. Da li sam ja imao pravo dobiti drugi stan jel prvi stan nečeju nikad sanirat i ostao je srušen. Zamjenski stan sam dobio u istom dvorištu. Moli vas da mi odgovorite na pitanje. Hvala unaprjed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija