Jump to content

posredovanje pri zapošljavanju


bobe

Preporučene objave

zanima me u kojim slučajevima se firme koje se bave selekcijom kandidata (psihologijsko testiranje i intervju te izvještavanje poslodavaca o kandidatima) istovremeno bave i posredovanjem pri zapošljavanju? čitala sam zakone i pravilnike, no nije mi sve u potpunosti jasno (nisam pravne struke). odnosi li se posredovanje pri zapošljavanju na nezaposlene ili osobe koje traže novo zaposlenje, a koje su isključivo prijavljene Zavodu? ili za sve ljude koji traže posao? također, zanima me da li agencije koje su registrirane da se bave posredovanjem pri zapošljavanju uzimaju od poslodavaca neku dodatnu naknadu osim jednokratne za samu procjenu?

 

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

odgovor

 

Po nekoj logici prednost pri zapošljavanju imaju one osobe koje prođu psihofizički test da je tjelesno i fizički zdrav

odnosno da je pomogućnosti stručna odnosno da za određenu strku ima završenu školu što dokazuje svjedodžbom a dali agencija pri posredovanju za zapošljavanje uzima nekakvu proviziju kako navodite na to vam pitanje se na ovaj način nemože odgovoriti ali u ovoj državi je svašta moguće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svako trgovačko društvo koje ima registriranu djelatnost 78.10.ili 78.20. (Djelatnosti agencija za zapošljavanje) ima pravo da traži,odabire,provjerava i zapošljava nezaposlene osobe, bilo da su one prijavljene na HZZ-u ili ne.

Agencije sastavljaju ponude o slobodnim radnim mjestima i upućuju ili zapošljavaju kandidate,pri čemu kandidati za posao nisu zaposlenici agencije.

Agencije za posredovanje pri zapošljavanju fakturiraju svoju uslugu poslodavcu po odabiru ili provjeri kandidata-jednokratno-ako se radi o jednom traženom zaposleniku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovorima :)

 

imam još jedno pitanje, u vezi iste teme. je li nužno do ili preregistrirati firmu (registrirana je za poslovno savjetovanje) ili se selekcija (koju provodimo) može fakturirati kao npr. savjetovanje prilikom odabira kadrova pa da to ne bude posredovanje pri zapošljavanju (iako je logički to ista stvar)? pitanje bi znači bilo: kršimo li zakon kad radimo selekciju koju nazivamo dijelom savjetovanja (za što smo registrirani) ukoliko ju nigdje ne nazivamo posredovanjem pri zapošljavanju?

 

naime, znam slučaj kada su firme bile registrirane kao posrednici pri zapošljavanju pa se nisu mogle baviti npr. edukacijama. kako se ne bi morali doregistrirati, doskočili su problemu tako da su eventualne npr. edukacije u fakturama i proizvodima nazvali savjetovanjem nakon posredovanja pri zapošljavanju (ili nešto slično, a da je povezano s djelatnošću za koju su registrirani).

 

hvala još jednom!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Iskreno rečeno, možete rizikovati fakturiranje posredovanja pri zapošljavanju kao poslovno savjetovanje ali samo do jednog i to vrlo škakljivog momenta- a to je dolazak financijske inspekcije.Kao prilog Vašoj fakturi za poslovno savjetovanje UVIJEK mora biti prilog na što se ono odnosi.

 

Jer, napisati ću Vam obrazloženje:

Vaša djelatnost registrirana pod NKD 2007:70.22.Savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, uključuje: savjetovanje,davanje smjernica i pružanje operativne pomoći poduzećima i drugim organizacijama o pitanjima u vezi s upravljanjem kao što su strategijsko i organizacijsko planiranje,poslovni reinžinjering, promjene sustava upravljanja,smanjenje troškova i ostala financijska pitanja, marketinški ciljevi i politika izrada planova prizvodnje...

 

I ono najbitnije u svezi ovog razreda jest da ono "isključuje savjetovanje u svezi s traženjem osoblja ili njihovim zapošljavanjem".

 

Dakle, doregistrirati djelatnost na 78.10.(Djelatnosti agencija za zapošljavanje).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija