Jump to content

šta da radim


dis

Preporučene objave

Drzavljanin sam Bosne i Hercegovine.

Prije 5 god. tacnije 2004 na ljeto sam optuzen za pokusaj prevare.Nakon provedenih 45 dana u Šibenskom zatvoru,odrzano mi je sudjenje na kojem sam dobio uvjetnu kaznu od tri godine na bilo kakav prekrsaj.Pusten sam kuci...

U decembru iste godine sam nakon zalbe drzavnog odvjetnika, poštom dobio drugostepenu presudu o kazni zatvora u trajanju pola godine.

Interesuje me, dali je ova presuda zastarjela i dali mogu slobodno bez ikakvih smetnji prolaziti kroz Republiku Hrvatsku, bez da me na granici nakon identifikacije ne peglaju?

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To ovisi o tome koliko su naše institucije bila ažurne.

 

Naime zastara je očtio nastupila (pod uvjetom da nije bilo nikakvih radnji od strane suda u protekle 3 godine usmjerenih na pokušaj da Vas se smjesti tamo gdje Vam je bilo mjesto), ali je problem da li se to sve ažuriralo u policijskim evidencijama (ako je bla tjeralica).

 

Sve i da nije, mogu Vas privesti, eventualno pritvoriti dok se ne sazna da je nastupila zastara (ako jest)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK

Mene jos interesuje gdje bih i kako mogao traziti neki papir tj. dokaz da je djelo zastarilo i da mogu slobodno da se krecem cijelom Hrvatskom.

Samo da pojasnim da sam trenutno u odnosu na period kada se ovo sve desilo osnovao porodicu,dobio dijete i posao koji zahtijeva putovanja po europi,pa najvise zbog toga i trazim nacin da mogu sigurno ,bez ometanja prolaziti kroz Republiku Hrvatsku.

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija