Jump to content

Priznavanje diplome pravnih fakulteta iz BiH u HR


turbododo

Preporučene objave

Odgovore ćete naći na stranicama Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta, odnosno na stranicama Agencije za znanost i visoko obrazovanje (naravno ukoliko se ovdje ne nađe netko tko će vam znati detaljnije odgovoriti). U međuvremenu ću vam "kopi-pejstati" isječke o temi sa stranica Agencije.

 

1. Može li se u Republici Hrvatskoj izvršiti izjednačavanje inozemne visokoškolske kvalifikacije s domaćom kvalifikacijom (tzv. nostrifikacija)?

Ne. Naime, priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u Republici Hrvatskoj se, od 1. srpnja 2004. godine, obavlja sukladno Zakonu o priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija (Narodne novine, br. 158/2003 , 198/2003, 138/2006), čijim stupanjem na snagu je prestao vrijediti Zakon o priznavanju istovrijednosti stranih školskih svjedodžbi i diploma, kojim se vršio postupak priznavanja jednakovrijednosti inozemne kvalifikacije domaćoj, tzv. nostrifikacija.

 

2. Koje inozemne visokoškolske kvalifikacije se mogu priznati u Republici Hrvatskoj?

Moguće je priznati svaku inozemnu kvalifikaciju koja zadovoljava sljedeće kriterije: smatra se visokoškolskom kvalifikacijom u državi koja ju je izdala, izdalo ju je nadležno tijelo države priznato od/posjeduje akreditaciju nadležnog akreditacijskog tijela te države i njome se potvrđuje uspješno završen inozemni visokoškolski program.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija