Jump to content

Berislav Pavišić


simba

Preporučene objave

Ljudi pomagajteeeeeee,

 

frendica izlazi uskoro na ispit i treba joj bilo kakva informacija o ispitivaču Pavišić.....nigdje nema nikakvih njegovih pitanja... frajer je totalna enigma :-?

Kakav je na ispitu? ima li neko kakva pitanja? Ima možda kakvih ¨caka¨koje voli.....i sve informacije koje bi bile korisne za njega......

 

Lijepo molim za pomoć :moli::moli::moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijateljica mi je kod njega polozila. Vec sam znala kod koga cu ja polagati pa se nisam previse zanimala za pitanja ali mi je rekla da ju je pitao samo par pitanja i da je kolegicu pored nje srusio. Bio je jako nervozan jer se nije mogla odmah sjetiti odgovora i onda je ona valjda zablokirala i poslije nije znala. Srusio ju je postupak. Moja frendica je, kako sam rekla, polozila i rekla je da je imao nekih svojih fora ali da sve to ukupno i nije tako strasno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ima već topic 'pitanja od pavišića', tamo su neka pitanja. mog frenda je pitao da nabroji bar deset djela iz glave 'protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom'. ne odstupa od pitanja dok se na njega ne odgovori, pa makar kandidat sjedio nad istim pitanjem pola sata. užasno težak s psihološke strane, dramatizira, sere, viče, tipično profesorske spike 'kad sam ja polagao pravosudni, mi smo puno bolje to znali' (ovo je doslovno, ne parodiram). najbitnije je ostati skuliran, ne dati se izbaciti iz takta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moram se složiti s kolegom, ja sam kod Pavišića bila na ispitu iz KPP-a na faxu i bio mi je iznimno ugodan, postavio je par osnovnih pitanja i to je to, ali isto tako većini moje generacije dobro je zagorčao život. Pavišić ima naviku kad je loše volje izvrijeđati studenta i izgleda da u tome toliko uživa. Najbitnije je da ukoliko bude upravo najlošije volje i ako počne vrijeđati da se ostane vrlo hladan jer bi u protivnom sve ono što ste radili prethodnih nekoliko mjeseci moglo pasti u vodu. Neka Pavišić viče, a vi po svom i puno sreće. Još nešto više pita KPP nego KP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

..i ja sam kod njega položio..pita osnovne stvari ali ih moraš moći povezat na način koji on zamisli da bi trebao izgledat odgovor:(..dosta traži povezivanje znanja..kad ne znaš odmah cjelovit odgovor ne pušta te s tog pitanja dok do kraja suvislo ne odgovoriš, pa tu pomaže sa svojim upadicama i primjerima, čak na način da ti započne govoriti prva slova odgovora...ak ostaneš skoncentriran na pretraživanje svoje databaze, a zanemariš njegov glasan nastup, veće su ti šanse za uspjeh..stay cool ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ovo da je Pavisic zakon nije tocno, a jos manje je tocno da svi prolaze.

Naime, svjedok sam pada dviju cura koje su relativno ok znale i bile bi prosle kod drugih ispitivaca, ali on ih je toliko izje....da vise nisu znale "gdje udaraju". a jos bih napomenula da je usao vrlo dobre volje, tako drag i simpatican, pun posalica, dok nije jedna od cura zapela na pitanju, a tad je poceo komentirati, nije vikao, ali je bacao tako neprimjerene komentare kroz osmijeh pa je medu ostalim jednoj curi rekao, citiram:"kolegice bilo koji da ste fakultet zavrsili, ako ste ga uopce zavrsili...", a nije to bio jedini komentar. Cure je drzao od 18,10 do 19,45. Pa nitko normalan ne bi vise imao koncentracije, a kamoli nakon 2,3,4 mjeseci ucenja.

Sve u svemu receno, ne bih ga volila imati na pravosudnom!!! A ne bi pozelila ni vama...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pavišić - pitanja:

 

Materijalno

1. Definicija tuđe pokretne stvari po KZ-u?

2. Poticanje?

3. Vrste sankcija?

4. Supočiniteljstvo?

5. Kvalificirano i privilegirano kazneno djelo (primjer)?

6. Presuda - krivotvorenje isprave; nabrojati ostala k. d. iz iste glave!

 

Procesno

1. Osnovna razlika između optužnice i optužnog prijedloga? (Opt. ima obrazloženje, a opt. p. nema.)

2. Izvidi - što su i tko ih provodi?

3. Vrste presuda, koje su presude meritorne?

4. Kada vijeće može odbiti prijedlog za izvođenje određenog dokaza? (Nedopušteni, nevažni i neprikladni p. i p. koji je usmjeren na odugovlačenje postupka.)

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prisustvovao sam njegovom ispitivanju kad je bio loše volje i napravio je pravi pokolj, užasno iskustvo, poniženo su se osjećali i kandidati i slušači. Takvih likova kao prof.Pavišić uistinu nema na pravnom faksu u Zg. Molite se da vam ne bude u komisiji. A kakav je kad je dobre volje neka sude oni koji su se osvjedočili u to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što više neće izmisliti.

Konvencija o suzbijanju nezakonitih akata uperenih protiv sigurnosti civilnog zrakoplovstva, potpisana u Montrealu dana 23. rujna 1971. godine, tzv. Montrealska Konvencija, jedna od UN-ovih konvencija protiv terorizma, RH je stranka na temelju notifikacije o sukcesiji od dana 08. listopada 1991. godine, povezana je sa Europskom konvencijom o suzbijanju terorizma iz 1978. koja je u RH stupila na snagu 2003. godine, a za koju se opet veže Protokol o izmjenama i dopunama iz 2003. godine, koji još nije stupio na snagu, RH je Protokol potpisala 2003. godine i potvrdila Zakonom a stupit će na snagu pretpostavljam kad i sam Protokol, kažu prije i ne može. Protokol donosi dosta izmjena koje se odnose na pokušaj, poticaj, sudioništvo i međunarodni terorizam (naravno) te je dosta aktualan. KZ je tako odličan kažu naši zakonodavci te ga neće biti potrebe dopunjavati zbog Protokola, ali je zato Zakon o obveznim i stvarnopravnim odnosima u zračnom prometu koma (sigurno će biti po hitnom postupku). Sve ti je to jedna velika šarada, a zašto ispitivač to pita, od mora svega, ne bih se štel mešat (u istom smo loncu). Jedini pametan odgovor koji mi pada u glavu je "izručenje" što je naša svakodnevica pa bih ipak to trebali znati. Nadam se da sam bila od pomoći. Pozdrav svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo nešto preciznije o Montrealskoj konvenciji.

Inkriminira svako nasilje poduzeto prema putnicima ili članovima posade zrakoplova dok je zrakoplov u letu i posljedično ugrožavanje sigurnosti leta zrakoplova. Obvezuje države stranke da u svojim nacionalnim zakonodavstvima inkriminiraju postavljanje eksploziva u prostoru zrakoplova kao i pokušaje ovih k.d. U ostalim odredbama poziva države stranke da u svojim zakonodavstvima za akte ugrožavanja sigurnosti leta zrakoplova propišu stroge kazne te reguliraju pitanja vezana uz ekstradiciju počinitelja. (Rječnik kaznenog prava; Horvatić)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kvragu i svi ti ispitivači. Za Garačićku treba učiti po njezinoj knjizi, za Pavišića po njegovim. Pa nemamo samo Kazneno za položiti već i brdo drugih predmeta i zakona. Koliko vidim ispitna materija se sastoji od pedesetak zakona od kojih tridesetak, a ako ne i više, treba detaljno pročišljat. Ostalo malo manje...... ali se mora i moliti boga da te iz njih nešto ne pitaju. Kada će se već netko od nadležnih sjetiti sve te likove koji nemaju drugog posla nego nas jadnike masirati pozvati na red. Pa ovo je ispit prakse, a ne bubetanje njihovih knjiga..... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija