Jump to content

Dosta mi je toga da me maltretiraju i rade od mene budalu! Molim vas...


teenahd

Preporučene objave

Zaposlili su me kao konobaricu u Boćarskom klubu, šef mi je odmah prvi dan rekao kako me ne može prijavit i ja sam na to pristala jer sam samohrana majka bez ikakvih prihoda i trenutno mi je najbitnija plaća! Radila sam 4 dana! Tad me nazvao, rekao da že dva dana dati priliku drgoj djevojci jer je navodno njenom ocu dužan nekakvu uslugu "a mi se onda čujemo!". Nije više nazvao i mene zanima mogu li ga ikako natjerati da mi plati bar ta 4 dana. Znam da sam otkaz popušila radi lošeg glasa koji me prati zbog pogrešaka iz mladosti, ali nisam to zaslužila. Treba mi posao, trudila sam se, nisam ga ničime oštetila, trpila sam u ta 4 dana svakakva maltretiranja i seksualna zlostavljanja od gostiju samo zato što mi je tako teško naći bilo kakav posao a ovaj mi je tako blizu kuće (sin mi ima 4 godine i još ne ide u vrtić)

Sad vidim da je tri dana nakon što me otpilio, šef dao oglas za novu djelatnicu.

U lokalu ima niz nepravilnosti, domače vino se iz kanistzera pretače u butelje pa se isto vino nekome naplati 2 a nekome 4 kn po dcl., raćuni se ne izdaju, u lokalu je "dozvoljeno" pušenje... sve u svemu kaos.

Ja ne tražim ništa već samo ono što mi pripada. Kako da ga natjeram da mi plati ta 4 dana? Ne želim više biti ljubazna i popustljiva prema nikome jer su prema meni u zadnja 3 mjeseca svi bili , da oprosatite, govna! Nitko me nije prijavio, nitko me nije platio, svi pljuju po meni zbog moje ovisničke prošlosti. Pa, zaboga, zar moram napustit državu da bih mogla ponovo živjet, radit običan konobarski posao i prehranit svoje dijete???? :zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napisat ću Vam nešto pošteno, onako iz srca:

 

Nemate nikakve koristi ako ga prijavite, a takvim postupkom zatvarate sami sebi vrata pred budućim poslom.

 

Ti koji će zaprimiti prijavu o pušenju, domaćem vinu, neizdavanju računa, nezakonitom radu i sl. mislite li da će im biti drago da to prijavu pročitaju? Neće. Možda za to već i znaju.

 

Daleko smo od savršenog društva, nepravilnosti će uvijek biti.

 

Možda ste fajter u duši, volite se izboriti za svoje, ali mislim da jedna samohrana majka ne bi trebala preuzeti ulogu borca za ostvarenje radničkih prava.

 

Mladi ste život ide dalje. Pomirite se sa gubitkom od ta 4 radna dana jer više gubite navlačeći glas buntovnika na sebe.

 

Nakon mog komentara bit će još onih koji će Vas navoditi na prijave i sl., ali opet će te se naći u situaciji da nekog privatnika morate moliti za posao, a on će Vam pred nosom zalupiti vrata. Hoće li Vam tada ti koji su Vas navodili na prijavu pomoći? Ne vjerujem.

 

Život ide dalje. Ajd pametno i razumno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija