Jump to content

razvod i djeca


comra

Preporučene objave

Skrbništvo ne može izgubiti jer će roditeljsku skrb i dalje imati podjednako i ona i otac djeteta.

Da bi joj dijete bilo povjereno na zajednički život, između ostalog, trebala bi mu osigurati i optimalne stambene okolnosti..

Novi partner ne bi trebao biti neki čimbenik da bi dijete bilo povjereno njoj.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

comra je napisao:

znači pojam skrbništvo i zajednički život nisu isto?

Ni približno isto.

 

Oko povjeravanja djeteta na zajednički život, istina da je praksa u velikom postotku na strani vage majki, no zadnje vrijeme možemo primjetiti i povećan broj primjera povjeravanja djece ocu.

Mnogo toga ovisi i ostalim detaljima roditeljsko- dječjeg odnosa (majka- dijete, otac-dijete). Dakle, poanta bi bila da krov nad glavom nije jedini kriterij za povjeravanje djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dijete bi trebalo upitati za mišljenje, a uzeti ga u obzir prema njegovoj dobi i zrelosti.

Inzistiranje na nasilju zna i polučiti kontraefektom ako se o njemu priča mnogo kasnije a nema predhodno evidentiranog, obzirom da i pravobraniteljica iznosi podatak kako je prijava u ogromnom postotku lažnih.

U svakom slučaju, tijekom posredovanja bi trebalo ustanoviti prirodu problema među bračnim drugovima, tko je kod djeteta prisutan roditelj i s kim ono ima blizak odnos, pa prema tome donijeti nalaz i mišljenje što je pretpostavka za nastavak na sudu...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

posredovanje je pokušaj spašavanja braka? inače nasilje je evidentirano. i još nešto, budući da je osoba nezaposlena trenutno dali sud daje neki određeni rok do kojeg bi se ta osoba trebala snaći za zaposlenje i osiguravanje uvjeta djetetu, budući da i sama parnica traje duže vrijeme.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posredovanje je pokušaj da se ispitaju uzroci poremećenih bračnih odnosa i ev. uz str. pomoć uklone.

Ujedno je i postupak tijekom kojeg bi trebalo bračne drugove upoznati s pravnim i psihosocijalnim posljedicama razvoda braka.

Nadalje, uključujući oba bračna druga i zajedničku maloljetnu djecu, putem str. obrade obitelji, odnosa i prilika, postupak bi trebao rezultirati stručnim mišljenjem jesu li bračni odnosi trajno i teško premećeni, te smjernice kakva bi odluka bila u najboljem interesu djeteta, na njegovu dobrobit. Riječi "bi trebao" nisu slučajan odabir obzirom da se nailazi na svakakve primjere.

Obiteljski team čine pravnik, soc. radnik i psiholog, a kako to u stvarnosti izgleda imat ćete priliku vidjeti- neki CZSSi (rijetki) ga naprave temeljito, drugi (češći) vrlo površno.

Kad se radi o maloljetnoj djeci posredovanje je nezaobilazan dio razvoda braka.

Rok dovršetka je 3 mjeseca (iako dulje od toga nije nikakva rijetkost).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam i ja pitanje. Već 4 i pol godine živim odvojeno od supruga s kojim imam 6godišnje dijete koje živi sa mnom. CZSS je dijete dodijelio meni uz posjećivanje oca srijedom i subotom od 9-19. Nekako smo se dogovorili da te posjete budu dva dana uz spavanje kod oca da ne izlažemo dijete bespotrebnom vozikanju. Ali to se odmaklo kontroli.Uzeo je 7 dana ljeti, tek je vratio 11.-i dan, dok ja radim, on ode u kuću mojih roditeljai uzme je, kao što je to ovaj tren napravio. Žao mi zvat policiju, da dijete ne doživljava šokove,ali ne znam što napraviti.

Nismo se još razveli, zahtjev sam poslala ima 4 godine i otišlo je u zastaru jer se nitko nije odazivao na poziv (koji mi nikad nije došao na adresu).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

MammaMia je napisao:

Imam i ja pitanje.

Tužba se smatra povučenom, dakle, u braku ste no ne i u bračnoj zajednici- mogao bi se razvesti po ključu "dulje od godinu dana"...

Način i dinamiku susreta i druženja odavno ne određuje CZSS već sud. A za šestogodinje dijete koje očito nema neki problem u odnosu s ocem je zaista nepotrebno da nema uredniji raspored: praznike (2-3 tjedna nisu ništa posebno darežljivog), svaki drugi državni blagdan, svaki drugi cijeli vikend, barem jedno poslijepodne tijekom radnih tjedna/ dva u tjednu kad nije kod oca vikendom itd... što je sasvim običan "program" a nipošto neki preopširan.

 

Ako želite uvesti reda, a djetetu priuštiti mir, (osim u slučaju dogovora) vaša destinacija je sud...

 

Pokušajte se dogovoriti sa ocem djeteta oko redovitih tjednih termina ne samo vikendom već i između- ionako će tako ispasti na kraju cijele (možda i mučne) balade. Upravo zato jer se smatra da je kontinuitet bez prevelikih razmaka djetetu neophodan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija