Jump to content

Otkaz nakon bolovanja radi ozljede na radu


Macace

Preporučene objave

Nakon završetka bolovanja radi ozljede na radu čeka me otkaz (kao tehnološki višak - lose poslovanje firme) ugovora na neodređeno. To mi je najavljeno. Zanima me je li imam kakva prava? Je li mi duzan ponuditi posao na drugoj poziciji? Sto ako se ukidaju svi slicni poslovi mome? Pravo na otpremninu nemam jer mi fali par mjeseci staza kod tog poslodavca, imam li kakva druga prava? Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imate pravo na naknadu sa biroa, a što se tiče poslodavca, trebao bi vas prvo preraspodjeliti na neko drugo radno mjesto ako je to moguće, a ako nije tek onda otkaz, s tim da ako unutar 6 mjeseci od ukidanja vašeg radnog mjesta ponovno otvori to isto radno mjesto, dužan ga je prvo ponuditi vama. Pročitajte Zakon o radu, ovo je tamo baš jasno opisano.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Citala jesam, ali bas mi ovaj dio nije jasan:

"neko drugo radno mjesto ako je to moguće, a ako nije tek onda otkaz"

Sto znaci ako je to moguce? Moguce je, taj projekt i dalje ide, samo je poslodavac u krizi pa reze troskove na ljudima. Tko odredjuje je li moguce ili nije? Ovo za rok od 6 mj znam.

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, jasno, ali opet ste mi odgovorili - nista. marinha, hvala na trudu, nekmojte se uvrijediti, no voljela bih cuti odgovor pravnika. Takodjer bih dodala pitanje - mora li mi poslodavac odobriti GO po povrtatku s bolovanja jer je ostao neiskoristen, prije otkaznog roka? Hvala puno!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija