Jump to content

Pauk - malo drugačiji slučaj


porezi.net

Preporučene objave

Pred koji dan mi je "pauk" digao auto na mjestu rezervirano za invalidne osobe. Međutim, situacija malo "sivlja" nego inače, naime, pauk mi je digao auto pred bolnicom. Kao suvozača sam imao majku koja nije registirani invalid u smislu zakona, ali je od operacije kuka od petog mjeseca je uništen živac lijeve noge i jedva je pokretna, pa sam zato i stvarno stao najbliže bolničkom ulazu, a ne zbog hira. Da bude još gore baš taj dan nalazom mjerenja struje po tim živcima ustanovljen je trajni invaliditet.

Baš sam se jadno osjećao, prvo majka mi ostaće jedva pokretna, doktor ne daje šanse za oporovak, a zatim vas dočeka "prazno mjesto".

 

Žalbu mislim poslati s dva dokaza. U jednom nalazu koji je samo 15-tak dana prije od ortopeda koji kaže da mama može samo hodati hodalicom i 2. nalaz od toga dana upravo iz te bolnice, gdje se vidi da je naparvila pretagu živaca (EMNG) i da ima trajno oštećenje živaca.

 

Sukladno Zakonu o prekšaju zatražiti ću i svjedoke i Zagrebparkinga i Policije, jer sam sa mamom direktno s taksijem došao u Strojarsku po auto, pokušavajući objasniti situaciju, naravno pravni sistem melje (kada ne treba). Čak djelatniku Zagrebparkinga je stvarno bilo žao što su digli auto, pravdajući kolege da oni uistinu nemogu znati ako nema naljepnice da je bio invalid u autu. (u upravu je)

 

Da li ima u ovakovom slučaju smisla žalba.

 

Unaprijed Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nikako se na bih složio sa konstatacijom da (nedvojbeno) postoje elementi prekršaja. Pozovite se na institut krajnje nužde a koja je jedan od razloga za isključenje protupravnosti. Ukoliko nema protupravnosti, nije ni ostvareno biće prekršajnog djela. U prigovoru na prekršajni nalog iznesite svoju obranu i zatražite suspendiranje naloga već od strane MUP-a kao prvostupanjskog organa (kojem se i šalje prigovor) a podredno tražite dostavu spisa prekršajnom sudu koji će provesti redovni prekršajni postupak.

 

Kad prekršajni nalog bude ukinut na sudu (ili ga već MUP stavi van snage), potraživanje "pauk" službe ostaje bez osnove, pa ga niste dužni ni platiti. Ukoliko ste već platili, možete dignuti tužbu radi stjecanja bez osnove.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Propisi su toliko jednostavni i jasni da će prekršajni postupak Vašeg slučaja završiti u rekordnom kratkom roku - naravno u Vašu štetu.

 

ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA

Članak 82.

(1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo:

12) na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

(3) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama stavka 1. točke 12. ovoga članka.

Članak 84.

(1) Policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave, naredbom će odrediti da se vozilo premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na cesti na kojoj ugrožava sigurnost prometa ili ometa normalan tok prometa i kad je parkirano ili zaustavljeno:

1) na mjestu rezerviranom za zaustavljanje i parkiranje vozila osoba s invaliditetom,

 

 

PRAVILNIK O ZNAKU PRISTUPAČNOSTI

Članak 2.

(1)Pravo na znak pristupačnosti ima osoba sa 80 ili više posto tjelesnog oštećenja, odnosno osobe koje imaju oštećenja donjih ekstremiteta 60 ili više posto.

(3)Znak pristupačnosti važi samo kada vozilom upravlja osoba s invaliditetom iz stavka 1. ovog članka ili se ta osoba nalazi u vozilu.

Članak 3.

Znak pristupačnosti omogućava parkiranje vozila kojima se prevoze osobe s invaliditetom na parkirališna mjesta koja su za tu svrhu posebno obilježena.

Članak 9.

Znak pristupačnosti stavlja se ili privremeno lijepi u donji lijevi kut prednjeg vjetrobranskog stakla vozila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija