Jump to content

Rad i izdrzavanje kazne


Maccos

Preporučene objave

dakle osoba je osudjena pravomocno na 8 mjeseci zatovra. ima stalno zaposlenje,ugovor na neodredjeno. dali je moguce da bude odmah upucena u kaznionicu otvorenog tipa i dolazi na posao redovito? u slucaju ne dolaska na posao prijeti otkaz iste sekunde.

inace,uzorna vladanja,nikad prije niti poslje kaznjavan,zena,dijete na putu.

 

hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

dali je teska povreda osnova za odgodu?

naime osoba je imala prometnu nesrecu neki dan,teska povreda koljena (popucali ligamenti,pomak kosti),osoba je doslovno nepokretna sljedecih par mjeseci...

terapije svaki dan,nemogucnost hodanja (vozi ga se u invalidskim kolicima).

 

dali je to osnova za odgodu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 4 godina kasnije...

Suprug mi je trenutno na izdržavanju kazne zbog neplaćanja alimentacije kćeri u periodu od njene 24 -27 god. Ja sam mu druga supruga i imamo dvoje maloljetne djece. Dobio je kaznu zatvora od godinu dana i trenutno je prošlo punih 6 mj. izdržavanja kazne. Odobren mu je rad i to je bilo 2 mj. jer mi je to referentica koji je ukinula jer ga zadnja kontrola nije zatekla na poslu. U ugovoru o radu koji je odobren i potpisan od strane zatvora stoji da će povremeno raditi poslove odlaska na poštu, FINU, banku... Otišao je u poreznu i tako je rečeno. Nakon 6 dana mu je ukinut rad i da to još nije došlo pismeno (ravnatelj u Vukomercu mu je to rekao). Što mogu učiniti? Zar su prava 30-godišnjakinje veća od dvoje malodobne djece?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije pismeno ništa dostavljeno i ne zna obrazloženje. Čeka se pismeno obrazloženje, ali drugog razloga nema. Otišao je u poreznu zbog njihova poziva jer je supruga bila bolesna a to su vidjeli i policajci koji su došli u kontrolu, čak su je htjeli voziti doktoru. Jedina opcija je bila da to on napravi jer to ne može obaviti nitko drugi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

došlo je obrazloženje na koje se žalio. Kao razlog se navodi nemogućnost kontrole i nepodnošenje izvještaja sa njegove strane. Izvještaje je podnosio i to je dokumentirao u žalbi. Referentica mu odbija zahtjev za vikendom a time mu je i šansa za uvjetnu nikakva. Od dobivene godine dana odležao je 7 mjeseci. Referentica mu je rekla da nema za uvjet jer se ipak radi o velikom dugu. Iznenadila se kad je među papirima našla ( nakon što je rekao da duga nema ) dokaze o tome. Molbu za uvjetnu je poslala supruga a i on je sa svoje strane. Što je najbolje napraviti da se ostatak kazne odsluži sa uvjetnom? Kako se postaviti prema referentici koja je nemarna i uopće ne gleda papire koje ima? Usput, protiv nje je podnesena i kaznena prijava od strane zatvorenika kojeg je ugrozila.

Osim toga ugrozila je i suprugin posao raspitujući se o njenim financijama. Pored socijalne službe koju je dva puta slala, policije koja se raspitivala po susjedstvu sada je ugrozila i egzistenciju cijele obitelji. On je u zatvoru za neplaćanje alimentacije i da li moraju biti kažnjena i njihova maloljetna djeca i sadašnja supruga?

Ne razumijem se u pravo ali kako sam shvatila uvijek se vode dva sudska procesa u ovakvim slučajevima. Po jednom je oslobođen i nema financijskih potraživanja a po kaznenom je dobio godinu dana za isti iznos? Meni je to suludo!

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što je najbolje napraviti da se ostatak kazne odsluži sa uvjetnom?

 

Sa svoje strane osuđenik može podnijeti prijedlog za uvjetni otpust (nakon polovine izdržane kazne) i što je moguće bolje se ponašati. To je ono na što on ima utjecaja. Sve ostalo je izvan njegove domene.

 

Ne razumijem se u pravo ali kako sam shvatila uvijek se vode dva sudska procesa u ovakvim slučajevima. Po jednom je oslobođen i nema financijskih potraživanja a po kaznenom je dobio godinu dana za isti iznos? Meni je to suludo!

Hvala!

 

Nije suludo, jer jedno je kazneni postupak u kojem se odlučuje o kazneno-pravnoj odgovornosti, a nešto sasvim drugo parnični postupak u kojem se određuje obveza uzdržavanja. Povezanost postoji, ali isključivo u činjenici da je neplaćanje uzdržavanja Kaznenim zakonom određeno kao kazneno djelo, poradi zaštite uzdržavane osobe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija