Jump to content

Grijanje po kvadraturi!(pečaćenje radijatora)


tompac

Preporučene objave

Poštovani!Živim u stanu u kojem se za zajedničko grijanje u zgradi koristi kotlovnica.Naime ,do sada se grijanje plačalo po kvadraturi stana,a najnoviji trend je ugradnja kalorimetara u zasebne kutije od savkog stana ,kako bi se grijanje obračunavalo i plačalo po "potrošnji" toplinske energije.Naime,pošto živim sam u povećem stanu,neznam kolika mi je isplativost ugradnje kalorimetara pošto je to pilot projekt u cijelom gradu Varaždinu.Po nekom "mojem" izračunu,isplativost mi je plačanje po kvadratu,ali u smislu da ne grijem prostorije koje ne koristim.Naime,pošto obitavam u jednoj sobi,a ostale dvije nisu u upotrebi,moja je ideja da zapečatim radijatore u tim sobama,kako nebi trošio energiju koju ne koristim.Pitanje je,dali je pečaćenje radijatora moguće(po zakonu)i izvedivo,te koji su postupci u tom slučaju?GRIJANJE I TROŠKOVIUnaprijed Hvala! :-?:misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pečačenjem radijatora opet ti ostaje dio troška i to zbog cijevi kije prolaze kroz stan.

za uvjete se raspitaj kod lokalnog distriburera (od njih i dobijaš račune )a trebaš i suglasnost drugih suvlasnika zgrade.

smatram da je varijanta s kalorimetrima isplativija .

ako ne trošiš toplinsku energiju i ne plačaš je

osim dio koji je obavezan poput paušala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...meni su te dvije sobe 30 kvadrata manje,tak de se i osjeti ako se plača po kvadraturi;a paušal svi plačaju bez obzira dal imaju ili nemaju kalorimetre,odnosno dal se griju ili ne.Ali,nije mi jasno zašto bi trebal suglanost stanara?!pa nikome nije trebala suglasnost za ugradnju kalorimetara;to je vlastiti izbor kolko ja razumijem.Navodno da su ugradnjom kalorimetara u većim stanovima i porasli troškovi,pa otuda i to moje pitanje o pečaćenju pošto sam sam. :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija