Jump to content

molim savjet-razlika u terminu dojava i prijava


fredyxxl

Preporučene objave

molim stručni odgovor-koja je razlika u terminu - DOJAVA POLICIJI o sumnjičenju osobe da je učinila kazneno djelo ili KAZNENA PRIJAVA za određenu osobu da je učinila kazneno djelo.

Konkretni slučaj: osoba X je krim-policajcu u postaji na zapisnik dala LAŽNU DOJAVU da je osoba Y prije nekoliko mjeseci pokušala otrovati tu osobu X otrovom za štakore . (napominjem da je osoba X psiho-nesigurna osoba). Osoba X nije željela da se protiv osobe Y podnese KAZNENA PRIJAVA iz tada izrečenog razloga -ŠTO AKO SE UTVRDI I DOKAŽE DA TO NIJE ISTINA ????

Isti krim . policajac je pozvao na info-razgovor i osobu Y u svojstvu OSOBE OD KOJE SE PRIKUPLJAJU INFORMACIJE. U tom razgovoru osoba Y je apsolutno negirala tu LAŽ O TROVANJU i obrazložila cjelokupnu situaciju i konkretne istinite činjenice koje su dovele do te LAŽNE DOJAVE. E sad poanta priče : Najprije je krim-inspektor izjavio da osumnjičena osoba Y kroz nekoliko dana može dobiti zapisnik i potvrdu o DOJAVI, a taj dan kad je trebalo dobiti POTVRDU je telefonski javila osobi Y da ne može dobiti POTVRDU jer je cijeli slučaj predan na ODO, ali da POTVRDU MOŽE DOBITI ODVJETNIK osobe Y ukoliko se ona odluči pokrenuti privatnu tužbu za klevetu i uvredu. Od te dojave i razgovora je prošlo više od 2 mjeseca- bez ikakvih javnih reakcija bilo koga - da li netko ima iskustva sa pokretanjem postupka na ODO - koliko uopće vremena treba ODO da pokrenu neke javne istražne radnje, jer prema mojim saznanjima, rok za predaju privatne tužbe za klevetu teče 3 mjeseca od saznanja za klevetu , pa se bojim da mi ne istekne rok, jer je to strašna uvreda i kleveta od koje se ŽELIM zaštititi i da se osoba X adekvatno kazni za svoje IZMIŠLJOTINE , LAŽI I UVREDE DOSTOJANSTVA .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osoba X nije željela da se protiv osobe Y podnese KAZNENA PRIJAVA

 

koliko uopće vremena treba ODO da pokrenu neke javne istražne radnje,

 

nema kaznene prijave, ne moraju se poduzimati nikakve istražne radnje.

 

osoba Y treba otići u nadležni ODO, sama ili njegov odvjetnik, i tražiti informaciju o stanju predmeta.

odvjetnik će nakon toga znati što mora poduzeti.

 

ako osoba Y ide sama, bez odvjetnika, e onda bi trebala tražiti dozvolu za uvid u spis, možda ju ne dobije, možda dobije, izvršiti uvid u spis, uzeti osnovne podatke potrebne za privatnu tužbu i - na sud.

 

savjet - osobi Y za ovo sve treba odvjetnik

ali, kako je po pisanju osoba X psiho nesigurna, ma što god to značilo, sve mi je tu onako - li-la za neko povlaćenje po sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bio sam jučer u ODO i pitao o statusu predmeta-dobio sam neslužbenu usmenu informaciju da je predmet stavljen u arhivu jer su smatrali da nema nikakve osnove za pokretanje postupka, jer nije postojala sumnja u dojavljeno kazneno djelo i iz svega navedenog usmeni zaključak je da ODO smatra da se radi samo o najobičnijim obiteljskim nesuglasicama i da ne mogu dobiti ništa pismeno od njih jer nije provođena obrada - pošto nije bilo kaznenog djela, te da se ovo ne može smatrati klevetom pošto nije nastupila za mene osobno nikakva materijalna šteta.

Da li imam pravo na bilo kakvu privatnu tužbu za nanesene duševne boli i ukaljanu čast jer zašto da za mene netko priča neistine , makar i na policiji , a sve su čiste laži i izmišljotine. Poslije tog info razgovora u policiji ne mogu normalno spavati i imam određene strahove za svoju obitelj od budućih događanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

fredyxxl je napisao:

... da se radi samo o najobičnijim obiteljskim nesuglasicama i da ne mogu dobiti ništa pismeno od njih jer nije provođena obrada - pošto nije bilo kaznenog djela, te da se ovo ne može smatrati klevetom pošto nije nastupila za mene osobno nikakva materijalna šteta.

Da li imam pravo na bilo kakvu privatnu tužbu za nanesene duševne boli i ukaljanu čast jer zašto da za mene netko priča neistine , makar i na policiji , a sve su čiste laži i izmišljotine. Poslije tog info razgovora u policiji ne mogu normalno spavati i imam određene strahove za svoju obitelj od budućih događanja.

 

iskreno, ja vas uopće ne razumijem.

prvo ste gore napisali da se radi o osobi sa određenim psihičkim smetnjama, iz ovoga sada proizlazi da se radi o članu uže ili šire obitelji (obiteljske nesuglasice), a vi trpite duševne boli zbog laži i izmišljotina, pa bi sudom istjerivali pravdu.

mislim da bi bilo bolje da se obitelj okupi i pokuša pomoći toj osobi, da li razgovorom, liječenjem, ne znam ni sam o čemu je kod nje riječ, pa da bih mogao još nešto sugerirati.

što ju treba takvu povlačiti po sudu?

pitam se tko tu nije, 'ajmo reći normalan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija