Jump to content

Trebam dobrog odvjetnika za predmet invalidska mirovina


pro

Preporučene objave

Moj otac je u inv. mirovini od 1992. Priznato mu je trajanje radnog staža - 16 godina, 11 mjeseci i 15 dana.

Tom rješenju prethodilo je rješenje iz 1986. u kojem mu je utvrđeno trajanje radnog staža - 16 g., 9 mj. i 15 dana. U međvremenu je bio u radnom odnosu, od 1989. do 1992., pa prema tome očito je da rješenje iz 1992. ne odgovara istini.

 

Rješenje iz 1986. mu je oduzeto prilikom izračunavanja mirovine 1992., otac ga nema, ali ono je sasvim sigurno priloženo u spisu.

 

U prilog tome da je riječ o prijevari kako bi bio zakinut za mirovinu ide i krivotvoreno pismo koje je navodno napisao Hrv. zavodu za mirovinsko osiguranje (nije njegov rukopis niti potpis, a u zaglavlju piše očevo ime i prezime te adresa na kojoj nikad nije stanovao i s kojom nema nikakve veze). U krivotvorenom pismu piše da je "privremeno obustavio isplatu mirovine zbog stupanja u radni odnos i to do 1996."), a istina je da je u radnom odnosu, dakle, bio od 1989. do 1992.

 

P.S. U radnom odnosu koji je trajao od 1989. do 1992. ostvarivao je najveći dohodak tijekom svojega radnog vijeka i ti mu prihodi nisu uključeni u izračun visine mirovinske naknade. Oduzeto mu je i pravo koje po statusu invalida (više od 80 posto invaliditeta) po zakonu ostvaruje, a koje se odnosi na besplatno liječenje i lijekove.

 

Možete mi preporučiti odvjetnika koji ima iskustva s ovakvim slučajevima i što učiniti?

 

Unaprijed zahvaljujem svima na odgovorima i srdačan pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija