Jump to content

pravo služnosti ceste-hitno pomoć!


ockoboj

Preporučene objave

kupio sam vikendicu izgrađenu bez građevinske dozvole,htio bi struju i vodu,pa je stoga moram legalizirati.Na odjelu za urb. su mi rekli da trebam rješenje o izvedenom stanju, a uvjet je i cesta do parcele.E, tu je nastupio problem.Cesta vodi sve do moje parcele, ali zadnjih 40 m prolazi kroz privatnu parcelu(poljski put).Vlasni mi je voljan dati služnost prolaza, pa me zanima na kakav način?Da li mora biti kakav ugovor o služnosti ili je dosta izjava vlasnika, te dali mora biti uknjiženo(teretovnica).Molim i za konkretan oblik ugovora ili izjave.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osoba koja vam je voljna dati prolaz, prijelaz i provoz njegovom parcelom, mora u ZK dati zahtjev da vama dozvoljava pravo služnosti na rok od x vremena.

Tada će njemu u C odjeljku vlasničkog lista pisati.

Teret: dozvoljava se osobi xy prolaz, prijelaz i provoz na mojoj parceli kč, br zkul br... itd. itd. do opoziva ili do______ (vrijeme), doživotno, raskidom...

 

U slučaju da ta osoba proda tu parcelu, prijenos u Zk se prtenosi kupoprodajom kao i da je hipotekarno ili fiducijski opterećena.

 

Pokušajte sa otkupom puta do vaše g objekta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija