Jump to content

čl 224. KZ


martini

Preporučene objave

Suposjednik nekretnine pokušava se upisati kao vlasnik 1/2 iste pomoću Upisnog lista iz 1991 godine.Međutim, podaci navedeni u Ul ne odgovaraju stvarnom stanju te sam se negativno očitovao kod Tužbe na utvrđivanje i ispravak pogrešne uknjižbe. Nakon nekoliko godina podnose i drugo potpuno istu Tužbu , na koju sam se također negativno očitovao.

Vidjevši da im tužba neće proći zbog ogluhe, oni podnose i treću tužbu po istom Upisnom listu . I treća tužba je potpuno ista kao i dvije ranije osim što se među tuženicima ne nalazim ja, već umjesto mene kao tuženik navodi se jedan od tužitelja .U prve dvije tužbe naveden je kao tužitelj a u novoj tužbi kao tuženik.Naveden je kao pravni sljednik zajedničkih pravnih prednika.

Očigledno je da time pokušavaju izbjeći moje protivljenje tužbi te se zbog ogluhe upisati kao vlasnici , a time bi me veoma oštetiti.

Mislim da ima elemenata za kaznenu prijavu po čl 224. KZ.

Molim Vas mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Osobno mislim da nema uopće elemenata kaznenog djela.

 

Eventualno bi se tek moglo govoriti o pokušaju (jer se pokušava upisati kao vlasnik), ali ni to ne oije vode, jer on zapravo pokušava provesti sudski postupak u kojem će se tek utvrditi tko je vlasnik.

Sud je dužan paziti da se utvrdi da li je stvarno on vlasnik ili ne.

 

Vi se možete sogirati tako što ćete poslati dopis sudu (navesti sadašnje tužitelja, tuženika, broj čestice i ako znate broj parničnog spisa) u kojem ćete navesti svoje protivljene i da ste Vi vlasnik ako stvarno jeste.

 

Inače samo da nampomenem, iako to već vjerojatno znate. Vlasnik nije uvijek onaj koji je upisan u zemljišnoj knjizi, već se samo presumira da je upisana osoba vlasnik.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali oni namjerno obmanjuju sud a sve u nadi da će time steći korist .U tome bi vjerovatno i uspjeli da nisam saznao za treću Tužbu i reagirao.Da nisam, u žalbenom roku nitko od navedenih tuženika ne bi uložio prigovor, sud bi prihvatio njihov tužbeni zahtjev zbog ogluhe, donio presudu te bi oni stekli mat. korist a na moju štetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija