Jump to content

građevinsko zemljište - pristupna cesta


jumpis

Preporučene objave

Pozdrav svima

 

Na području Velike Gorice naletio sam na zemljište pogodno za izgradnju obiteljske kuće. Zemljište se nalazi u izgrađenom dijelu naselja. Sa jedne strane je izgrađena obiteljska kuća , dok je druga susjedna parcela neizgrađena. Svojim dimenzijama i površinom zadovoljava uvjete zadane urbanističkim planom. Pristupna prometnica je prema izvodu iz katastarskog plana uža od 3,5 m. U urbanističkom planu je navedeno da minimalna širina mora biti 4,5 m za jednu prometnu traku ili 5,5 za dvije prometne trake (vg - gup - stranica 68, članak 135). U jednom dijelu se navodi da je kod interppolacije regualcion linija jednaka regulacionoj liniji susjednih izgrađenih čestica(- članak 25, str. 28

). Ova izgrađena građevina ima zabilježbu u vlasničkom listu da prilikom upisa nije priložena građevinska dozvola. Jasno je da prema katastru put koji prolazi uz rub zemljišta ne zadovoljava uvjete za dobivanje potvrde o uvjetima izgradnje za ovu parcelu. Dali tko ima iskustvo vezano na rješavanje tog problema na način da se parcelizacijom predvidi dio čestice za buduće proširenje ceste ili neki drugi način da se ostvari mogućnost zadovoljavanja uvjeta izgradnje u svezi širine puta?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija