Jump to content

Troškovi za dijete kad supružnici žive odvojeno


commodore64

Preporučene objave

Supruga i ja živimo odvojeno 6 mjeseci, imamo malodobno dijete i pred razvodom smo. Dogovorili smo se da ću do razvoda umjesto troškova za dijete ja preuzeti plaćanje dva kredita. Taj iznos je negdje u visini od oko 20% moje plaće. Obzirom da se naš odnos dodatno pogoršao i bojim se da bi supruga prilikom razvoda iz inata mogla negirati naš dogovor i tražiti novčana sredstva za razdoblje od kada ne živimo zajedno dobio sam savjet od odvjetnika da taj slučaj mogu izbjeći ako moja supruga potpiše izjavu kojom se potvrđuje naš dogovor tj. da ona priznaje moje podmirenje rata kredita koji su podignuti za vrijeme trajanja bračne zajednice u zamjenu za novčane izdatake za dijete. Znam da sudovi ne priznaju trampe kad su troškovi za dijete u pitanje, ali želim izbjeći mogućnost da supruga izigra naš dogovor. Ja ne bježim od obaveze davanja novca za dijete, mi smo na ovaj način htjeli pojednostaviti način dijeljenja tih troškova jer je tehnički isto da ona na moj tekući uplaćuje iznos anuiteta, a ja onda na njen isti taj iznos na ime troškova za dijete, ali to pravno nije isto.

Zanima me što točno mora biti navedeno u takvoj izjavi da bi ona bila vjerodostojna?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobro ste predvidjeli da trampa ne ide.

Bračna stečevina je stvar vas dvoje (uključivši i kredit), a iznos koji se uplaćuje za uzdržavanje djeteta je djetetovo pravo. S pravom se bojite da bi uzdržavanje moglo biti traženo i za taj period za koji ste preuzeli otplatu zajedničkih kredita...

Radije uplaćujte iznos uz naznačenu svrhu uplate uzdržavanja djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kad je riječ o alimentaciji, bez obzira što bi vaša bivša supruga potpisala tu izjavu, riskirate da platite još jednom, mislim da vas je odvjetnik trebao upozoriti na to.

Pitanje je u kakvim ćete biti odnosima sa bivšom suprugom, dali će vam kasnije htjeti vratiti novce.

U slučaju tužbe, alimentaciju neće potraživati vaša supruga nego dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija