Jump to content

nalaz sudskog vještaka


peper

Preporučene objave

Molim za pomoć ukoliko mi se pomoći može i zna? Tužim investitora od kojeg sam kupila stan radi brojnih propusta (vlaga, nezavršena zgrada s jedne strane (znači bez ikakve izolacije)... Danas sam dobila nalaz sudskog vještaka koji sam i ja mogla napisati, a njegov zaključak je ovaj:" Za osnovni problem prisutnosti vlage u stanu nužno je pronaći uzrok i mjesto nastanka povećanja vlage, pa tek nakon toga pristupiti sanaciji tog problema. S obzirom na sve navedeno nije moguće utvrditi iznos štete dok se ne otkrije izvor nastanka vlage i njeno otklanjanje".

Zanima me slijedeće: tko će sada utvrditi uzrok te vlage? Ja, investitor, netko treći? Nije li to trebao odrediti sudski vještak koji je za to i plaćen? Ovaj nalaz ne govori ništa novo što ja nisam u svom obraćanju susu i sama navela. Pomoć!

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovana !

 

Tražite dopunu nalaza vještaka .Nalaz nije potpun ,a vještak građevinske struke ukoliko nije korumpiran bi trebao znati uzroke vlage i kolika bi bila cijena otklanjanja tog uzroka .Ponekad su sudski vještaci samo jedna karika u lancu korupcije .

 

Tražite na uvid rješenje suda da vidite koji je zadatak od suda vjaštak dobio i da li je postupio u skladu s rješenjem u pogledu zadatka i rokova .Prema pravilniku o radu sudskih vještaka ,vještak mora izraditi nalaz u roku od 6o dana .Sudac mora pratiti poštivanje rokova ,ako stranka nije zadovoljna nalazom treba najprije tražiti dopunu nalaza i odgpvor na sva pitanja a po potrebi da

vještak na pitanja odgovara na ročištu to je jeftinije nego da tražite super-vještačenje , jer vještaci uglavnom ne mijenjaju nalaz prvog vještaka .Preko interneta informirajte se o vrstama vlage ,kako se manifestiraju , te pozovite jednog izvođača da Vam da predračun koliko bi koštalo otklanjanje takovih nedostataka , pa to sve na ročištu stavite vještaku pod nos ,a sud podneskom sa detaljnim opisom također informirajte .

 

 

Pozdrav 1

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani,

puno Vam hvala na odgovoru. Osobno mislim da je u mom slučaju vještak napravio pristran nalaz u korist investitora, jer nit ja, niti itko od ljudi iz građevinske struke, a vidio je nedostatke u mom stanu ne može prihvatiti ovako aljkavo i nepotpuno obrazloženje. Svakako ću tražiti dopunu i pojašnjenje nalaza, jer ja sam platila njegov rad kako bih dobila objektivan nalaz, a dobila sam nekakav nejasan dopis koji nije niti objektivan, niti išta govori. Ne namjeravam plaćati nekog trećeg vještaka i tražiti ponovno vještačenje.

Preporučeno mi je, kao što i Vi kažete da angažiram neku građevinsku tvrtku koja će pregledati nedostatke, umjesto vještaka pronaći uzroke i napraviti predračun troškova za sanaciju. Isto tako napominjem kako je za dio zgrade na mom dijelu stana koji je neizoliran i nedovršen vještak samo napomenuo kako isti treba sanirati (iako je sanacija nemoguća, budući se do tog zida ne može fizički doći, jer je na 10 cm udaljen od susjedne zgrade. Kako je takav objekt mogao dobiti uporabnu dozvolu? Može li se prozvati i nadzorni odbor u sporu?

Pozdrav i još jednom hvala na odgovorima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

traži ponudu a ne predračun .

na predračun ste dužni platiti porez a na ponudu ne.

 

Hvala također i Vama na savjetu. Zanima me može li investitor na način na koji je vjerojatno utjecao na vještaka izraditi neku svoju ponudu kojom bi se sanacija (a to je prije spora predlagao) izvela kojekakvim "vatrogasnim" mjerama? Što se onda događa? Čija ponuda se smatra prihvatljivijom sudu? Njegove mjere ne prihvaćam, jer znam da dugoročno neće riješiti problem vlage koja je svakako kapilarna, što on negira i tvrdi kako negdje cure instalacije. Apsolutno nije istina da je tako, jer su se cijevi tlačile 24 sata, i nema nikakvih curenja s te strane. Isto tako, da cure cijevi, voda bi već bila na katovima, a ne bi se penjala polako, i najviše demonstrirala tijekom kiša kada zidovi rapidno bubre i vlaže. Ispričavam se ako sam možda naporna pitanjima, ali vidim da se poštenom "borbom" neću moći riješiti problema, a ja nisam kupila kutiju keksa, pa ako ne valja, bacit ću je, već sam kupila novi stan, po skupoj cijeni, a nevjerojatno loše kvalitete izvedbe :-?

 

pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija