Jump to content

bio na hzmo šta dalje slijedi


kriza

Preporučene objave

bio po drugi put kod područnog vještaka u hzmo,prvi put 3.mj.odbiven,invalidnost ne postoji,prije par dana opet izlazim drugi put,pošto sam stalno na bolovanju,u radnom odnosu sam, firma,dr, napravila obradu za iku,sve nalaze poslao na hzmo,imam status hrvi 20%,kad sam došao kod vještaka pošto je vidio da sam po profesiji vozač poslao me odmah na medicinu rada da mi skinu profesionalne kategorije,to obavio i donio mu papire,on kaže sad je sve u redu da sad papiri idu na vojno u zagreb i da će mi poštom doći kroz mjesec dana,e sad meni nije ništa jasno,na bolovanju sam na komisiju za bolovanje idem 20.11.do tad mi je produženo,koji je sad moj status i što sad,kad sam bio prije 7mj.kod tog vještaka odmah mi je rekao da za sad invalidnost ne postoji da se dalje lječim i to mi je za par dana došlo poštom i nije išlo u zagreb,pa me zanima što sad jel taj područni vještak napiše kakav prijedlog za mirovinu ili se sve to odlučuje u zagrebu na vojnom,neznam šta sad očekivati ,jer prošli put mi je odmah rečeno da nepostoji invalidnost i nije nigdi išlo u zagreb,šta to sad znači!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

treba biti oprezan sa preranim veseljem..ja sam dvaput išao na obnovu postupka i svaki put su mi rekli da ide za zagreb,kada ono za mjesec dana kuči stigne odbijenica.............i nema šanse da danas pošalju i da za mjesec dana taborski da svoje mišljenje..minimalno 3 mjeseca ako je otišlo za zagreb....neželim davati nikakve crne prognoze,nekažem da predmet nije otišao za zagreb..ali i oni u mirovinskom misle da su ljudi glupi pa samo da ga otpili kaže da šalje za zagreb...jedva čekam da ponovno izajdem na obnovu pa ču ih ispljuvati šta lažu ljudima,ako si me več srušio onda mi reci u oči a ne da idem kuči veselim se i onda kao da mi netko šamar opalio....lopine...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovorima,nadam se da nije ovako kako je "planina" napisa,jer je vještak ispred mene ponovo pregledava sve papire i gledao jel je među njima sve i ratni put,jer je rekao ako nešto fali da će iz zagreba vratiti i tražiti dopunu a da onda gubim puno vremena da se može odužiti,a uz to me poslao na medicinu rada da mi skinu kategorije jer sam po profesiji profesionalni vozač,šta su mi ovi i skinuli za trajno iako u firmi radim sasvim drugi posao,mislim da bi bilo malo neljudski da me vještak pošalje na medicinu r, skinu mi kategorije i onda da sve te papire nešalje niti u zagreb na vojno kako je rekao,šta bi trebao ići pješke po doktorima i na posao jer su kategorije skinute a ovamo na drugu stranu sam sposoban za posao,dijagnoze su mi f43.1chr,f62.0,hrvi 20%,lječenje od 1999.g.više od 100 dana,borbeni sektor,12g.staža,38g.starosti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

poz kriza,

planina je u pravu što se tiče nevjerice jer je došlo takvo vrijeme kada su svakakva rješenja (nažalost) moguća...međutim...najčešće onome tko prvi puta izlazi na IK-u ne daju odmah radnu nesposobnost i sukladno tomu procjenu preostale radne sposobnosti već daju produljeno liječenje tj. ostajete na bolovanju, u kontinuiranom liječenju i zatim najčešće na drugom odlasku na IK-u dobivate procijenu...kažem najčešće jer niti ovo nije pravilo (znam neke koji su išli i po par puta tj. par puta su im produljivali liječenje prije nego su ih ocijenili) ali s obzirom na trenutačnu "negativnu klimu", najvjerovatnije će Vas sada na drugom izlasku pred IK-u i ocijeniti...sretno :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovorima,u dnevnoj sam čuja sto verzija raspleta,neki kažu da je možda moguće ako slučajno neko pozna koga na hzmo da može prije nego dođe poštom da se vidi u predmet jeli je vještak šta predložio i točno što za Zg.pa me zanima ako se pozna nekog u hzmo npr.nekog referenta pošto smo manja sredina jel moguće da se vidi prije rješenja poštom jeli je vještak šta predložija i što konkretno. . .prvi put kad sam bija koliko god mi je bilo teško što sam odbiven toliko mi je bilo lakše jel mi je odmah reka da nisam proša i da nastavim lječenje i dalje,tako da sam odma zna na čemu sam!!! a sad tisuće misli po glavi!!! poz svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da se nadodam s kojom rečenicom, naime prijatelj mi je također tražio povećanje invalidnosti radi pogoršanja, skupljao medi. dokum. godinu i pol, i bio u HZMO, koji su svu novu med. dokumentaciju poslali prema g. T., ali nisu mu stavili prijedlog za povećanje, odnosno, sve su ostavili na odluku g. T., Međutim, oni mu nisu htjeli dići, jer po njihovom nije došlo do pogoršanja jer HZMO, nije niti smatrao da treba dići invalidnost, tj. u prijedlogu nije bilo takvih zahtjeva.

Znači, dok u HZMO ne predlože povećanje invalidnosti, nitko je niti ne diže, a u zadnje vrijeme nisu nikome podizali, tj, svi su dobili odbijenice, osobno ih znam trojicu.

Netko se tu igra mačke i miša, na štetu one bolesne strane, a vjerojatno po nečijem naputku. Svi se rade neznalice, a sve na štetu branitelja.

Prijatelji suborci, kao i što vidite sami. došli su oni crni dani, i zaboraviše kome treba zahvaliti na foteljama u kojima sjede.

Meni ne treba crveni tepih, latice, već ono moje minimalno. Svakog dana sve više klonem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepi pozdrav faraon,

 

premda i meni osobno treba utjeha, pokušati ću ja Vas malo utješiti s obzirom da "svakoga dana sve više klonete"...ova naša zajednička "agonija" oko definiranja statusa traje već predugo "za dobar ukus" ali tješite se da niste jedini već da nas ima upravo nevjerovatno puno koji smo u rješavanju već predugi vremenski period (ja osobno uskoro punih 5 godina i još se kraj niti ne nazire, neki su i dulje a neki su svoj status, poput našeg suborca bovu, riješili "već" nakon 9 godina i nakon 3 tužbe na US)...osobno nakon svih mogućih i nemogućih kriza i klonuća, naravno silnih neprospavanih noći, "teškog razmišljanja", svakakvih primisli... upravo jučer dolazim do one trunke lucidnosti koja nam je svima najpotrebnija kada ovako d u b o k o klonemo...treba pošto poto skrenuti misli jer vrijeme nam zaista uzaludno prolazi dok se "žderemo kako će proći žalba, tužba, što će biti na IK-i, plp., dlp."... umjesto da obavimo onaj dio koji je u našoj mogućnosti, da izađemo na sve gdje moramo, da na vrijeme pošaljemo silne pravne lijekove, nastavimo liječenjem (tko treba) i da ono svo preostalo vrijeme (95%) pokušamo ne ulaziti u dubioze ( ionako slabo možemo utjecati na rasplet već se sada sve svodi na naknadna "ispravljanja krive Drine" tj. žalbe, tužbe itd.)već trebamo pokušati naći neki drugi smisao života (pošto- poto)...možda i gdje kakav poslić za popunit rupice ili jednostavno izići van kuće...moja odluka je čvrsta a na Vama je da i Vi nešto krenete sa sobom...želim Vam uspjeh u namjeri a sve probleme ćemo jednoga dana :majstor::zdero::rigoleto:

;-):palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija