Jump to content

ne pristati na razvod


murphyijevzakon

Preporučene objave

Što bi se dogodilo kada bi na glavnoj raspravi rekla da ne pristajem na razvod(na prvoj sam pristala na sporazumni,razvod pokrenut tužbom).Razlog je što se tižitelj ne drži dogovora oko viđanja djece i alimentacije, i ne želi dogovor oko imovine,čime me stavlja u jako nepovoljan položaj,s obzirom na postojeću imovinu i moju sadašnju situaciju .Napominjem da ne želim tužbu radi podjele,jer nemam vremena za čekanje. :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A na kakav ste to sporazum pristali i oko čega (djeca, imovina, alimentacija, podjela imovine)?

 

Ako vas sporazum, oko svega što vas se tiče, zadovoljava rastavu ćete okončati sporazumno. Trebate jasno definirati vaše uvjete i zahtjeve vezane uz razvod i ukoliko se suprug slaže sporazumno se razvedite pod tim uvjetima. U protivnom ukoliko oko nekog od vaših zahtjeva i uvjeta nije postignut sporazum, to ćete jasno i reći te iste pokušati ostvariti u parnici.

 

Budite odeđeni i jasni. Ne znam imate li odvjetnika, mislim da se on na kraju uvijek isplati....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zaboravih da oko podjele imovine možete voditi drugi postupak, o tome se ne riješava u brakorazvodnoj parnici. I da nema baš smisla potiviti se razvodu, ali uvjetima razvoda ima smisla (alimentacija i sl). Važno je dobiti zadovoljavajuću presudu a ako je se muž ne bude pridržavao to ćete rješavati naknadno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kada se radi o sporazmnom razvodu, sve se riješi na prvoj raspravi? Kako to da kod Vasto nije slučaj?

 

Razvlačenjem sudskog postupka oko rastave samo ćete si povećati troškove, a realno se time ništa ne može postići.

 

Što se tiče spora oko imovine, treba realno sagledati što bi Vam po Zakonu trebalo pripasti. Svojevrsna 'ucjena' otezanjem postupka može samo pogoršati odnose.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Članak 46.

(1) Kad sud primi tužbu ili sporazumni zahtjev iz članka 44. ovoga Zakona na prvom ročištu zatražit će od bračnih drugova da odmah izjave kojem se centru za socijalnu skrb, savjetovalištu za brak i obitelj ili osobi ovlaštenoj za pružanje stručne pomoći (posredovatelju) žele obratiti radi pokušaja uklanjanja bračnih nesuglasica odnosno dogovora o uređenju pravnih posljedica razvoda braka.

itd.

 

Kako već rekoste, u braku se bračnog druga ne može zadržati protiv njegove volje, pa protiviti se tome i nema nekog smisla u konačnici, a bračna stečevina ne ide u istu priču. Neusporedivo je značajnije da pitanje povjeravanja djece, susreta i druženja, uzdržavanja prođe sa što manje "turbulencija".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija