Jump to content

U krivo vrijeme na krivom mjestu ali opet kriv


predma

Preporučene objave

U lokalu svoga prijatelja skupina nasilnika je započela tučnjavu te sam se osjetio pozvanim da pomognem vlasniku razdvojiti i smiriti situaciju što smo i uspjeli ali došla je policija. U natezanju sa nasilnicima pokupili su i mene. U stanici sam bio uporan objašnjavajući da nisam ništa zgriječio čak naprotiv da sam s kolegom spriječio pravi rusvaj ali nisam bio niti bezobrazan niti galamdžija.

 

Vidno iznerviran što samuhićen pokušavao sam ispričati svoju verziju moram reći da je policija prema meni bila korektna za razliku od onih nasilnika koje je odmah pod prisilom strpala u zatvor dok su od mene uzeli izvješće. rekli su da prema izjavama zatečenih ljudi nisam kriv ali da će prema meni podnijeti kaznenu prijavu za vrijeđanje i omalovažavanje službenih osoba.

 

Kad sam ih pitao da mi citiraju šta sam ih to vrijeđao jedan policajac je rekao "Nas je 4 a ti si 1 pa čija priča prođe?". Nisam nasilna osoba, nisam galamdžija ali argumentirano sam želio da mi se pojasni . Policija je prema meni bila korektna vjerojatno iz razloga što uređujem poznati lokalnu news portal. Ono što mi neide u prilog je to da sam bio pod utjecajem alkohola ali napominjem niti u jendom trenutku nisam niti povisio ton a kamoli vrijeđao već sam samo komentirao da je policija trebala u kafiću razlučiti situaciju i povući stvarne sudionike a ne mene umjeso njih. Oni su ustrajali i noć sam proveo u stanici zbog "vrijeđanja i omalovažanja službene osobe".

 

Bez obzira bili su korektni čak su mi dali posebnu sobu i rekli da sam se "našao na krivom mjestu u kruvo vrijeme" da su vidjeli da u dosjeu nemam ništa i da sam OK ali ...

 

Meni je pritvor (iako su bili jako ljubazni) bio legao kao šok, razmišljam potegnuti medijsku prići o tome ali nekako čekam poziv na sud. Smatram se nevin i rekao sam policajcima da ako sam šta rekao što sumnjam da je bilo u nekom afektu i da im se ispričavam , da imam stvarnih poznanika u policiji i da mi na pamet ne pada vrijeđati njihov rad ili omalovažavati.

 

Koliko mi u toj priči ako dođe do suda može pomoći odvjetnik i koja jemoguća kazna iz prakse jer vidim da kazna može biti novčana pa čak ili kazna zatvora .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Konkretno u vašem slučaju Policija kad je nesigurna,(a ona i ne djeli pravdu već sud) prijaviće sve sudionike prekršajnom prijavom.

Iz vašeg posta nije razvidno da je podnesen prijedlog za prekršajnu prijavu-remećenje javnog reda i mira, osim ako nisu nastupile i veće posljedice po oštećenog (oštećenik je osoba koja je nečijim djelovanjem ozlijeđena nebitno jel on napadač ili se brani, jer ni Policajac nesmije uzvratiti većom silom od one koja mu predstoji i sl.)

 

razvidno je da ste vjerojatno prijavljeni za vrijeđanje službenih osoba,te ćete na sudu prekršajnom dokazati svoje neskrivljeno postupanje u odnosu na nemili događaj, te na koj inačin ste dovedeni u to pitanje, što predstavlja bitno u odnosu na budući postupak.

na sudu ćete se suočiti sa ovlaštenim službenim osobama, te će sud pomno pratiti način vašeg svjedočenja itd.

 

te će vam naranvo ići u prilog ranija neosuđivanost i ponašanje u skladu sa zakonom, te će te po mojj procjeni proći u nepovoljnom ishodu sa najviše novčanom kaznu koja pak podliježe žalbi ako bude donesena.

ukoliko ne izvršite po pravomoćnosti uplatu kazne, postoji mogućnost da se ista zamjeni kaznom zatvora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija