Jump to content

Kršenje sporazuma o podjeli imovine


brainiac

Preporučene objave

Prije 4 godine sa bratom sam sklopio sudski sporazum o podjeli obiteljskih nekretnina. U jednoj točci izričito je navedeno da brat može na rubu svoje građevinske parcele prema mojoj građ. parceli podignuti zid visine od najviše 2 metra mjereći od poda s naše strane . Takav zid je isprva i napravio. Taj sporazum je ovjeren na sudu i kod javnog bilježnika, obje strane su ga potpisale i bio je prilog u ostavinskoj raspravi nakon očeve smrti. Prije 10 dana brat je na taj zid izgradio 3 betonska stupa na koje je naslonio i napravio betonsku ploču uzduž toga zida te tako izgradio garažu koja je povećala visinu zida na 3 metra . Na 60cm od zida nalazi se moja kuća i prozori od kuhinje, sobe i wc-a koji su sada ostali bez svjetlosti i u sjeni, a istovremeno sa te izgrađene garaže sa udaljenosti od 60 cm gleda u moju sobu . Što da činim da se nekretnine vrate u prvobitno stanje? Napomenit ću da je garaža bespravno sagrađena bez građ. dozvole. Želim da se garaža ukloni, a zid da se vrati u prvobitno stanje prema sporazumu na 2 m visine. Mojoj nekretnini je ovom bespravnom građevinom smanjena vrijednost i atraktivnost pa želim i financijsku odštetu. Kakvu tužbu trebam podignuti protiv brata i što ona treba sadržavati? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ok, ostavimo zasada traženje financijske kazne postrani jer bi se htio koncentrirati na traženje uklanjanja garaže sudskim putem i vraćanje zidova sa 3 na 2 metra visine kao u sporazumu. Građevinska inspekcija sa dva policajca je bila na terenu i vidjela garažu, postavila zabranu daljnje gradnje. Brat je čak ostavio željeza (ankere) za daljnju gradnju na garaži tako da ima namjeru tu dignuti kat ili još veći zid prema mojoj kući. Svaki dan nešto tucka i što da radim ukoliko nastavi daljnju gradnju, da li da ponovo zovem inspekciju, policiju, tko je mjerodavan? Inspektorica mi je rekla da je ona dala nalog policiji da dođe na svaki poziv i zaustavi daljnju gradnju. Je li policija ovlaštena za to i kako bi ga oni trebali zaustaviti? Što ako ne želi prestati s radovima ?

 

Osim građ. inspekcije, što bi trebala sadržavati moja tužba protiv njega jer je on prekršio sudski sporazum o ne podizanju zidova više od 2 metra?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija