Jump to content

Novčana kazna-neisticanje parkirne karte


Mati77

Preporučene objave

Poštovani,

 

radi se o tome da je osoba parkirala automobil na parkingu te imala plaćenu kartu za 10. mjesec. Međutim ne i za 11. mjesec te je za brisače zataknuta kazna : novčana kazna za 3 dana (1-3.11.) za svaki dan po 250 kn, tj. 750 kn sveukupno.

 

Osoba nije maknula automobil jer je isti u kvaru i neregistriran (registracija istekla u rujnu 2009. godine, a automobil nije odjavljen ),a redovni je student te nije u mogućnosti podmiriti kaznu. Kazna se treba platiti u roku od 8 dana.

 

Postoji li mogućnost kakvog prigovora na kaznu?

Što je najbolje učiniti?

 

Zahvlajujem na svakom savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je auto ostavljen neregistriran, kršiš ako ništa drugo onda ZSPC - čl. 250 st. 1: "Vlasnik vozila, koji ne izvrši produženje važenja prometne dozvole u roku od 15 dana od dana isteka važenja prometne dozvole dužan je odjaviti vozilo, donijeti prometnu dozvolu radi poništenja i vratiti registarske pločice policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji koja vozilo vodi u evidenciji.". Kazna je 700 kuna za fizičku osobu.

 

Drugo, odluka Ustavnog suda primjenjuje se od 1.1.2010. godine.

 

A ovako, OT, mene iskreno jako nervira kad neko ostavi auto mjesecima da stoji, bilo plaćeni ili neplaćeni parking, ali to nije tema :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može li mi netko reći što će se dogoditi u slučaju neplaćanja kazne u roku od 8 dana? Hoće li biti opomena ili se automatski pokreće postupak pred sudom?

 

Postoji li mogućnost prigovora?

 

Znam da se plaća kazna za ne odjavu, ali ako se sad automobil odjavi, hoće li nadležno tijelo automatski prilikom odjave izreći kaznu? Jer do sada nije stigla nikakva kazna za neodjavu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

250 x 365 = 91.250 Neće proći.

 

Provjeriti ugovor o korištenju povlaštene karte parkiranja. Ako ga nema, a nema ni općih uvjeta - tim bolje. Ako ih ima - može biti loše.

 

Radi se o samo jednom produženom prekršaju.

 

Možda nije niti prekršaj već ugovorna kazna. Da li je ugovorena???

 

Nije ta osoba svaki dan po jedanput parkirala vozilo na tri različita mjesta, pa da joj se naplati 3 kazne. Naravno uz opravdan zahtjev da se po svakom satu parkiranja naplati korištenje parkirališnog mjesta.

 

Obavezno pisati prigovor. Navesti da zbog tehničke neispravnosti vozila isto nije pomicano sa tog mjesta, te se ne radi o tri zasebna prekršaja.

 

To što različiti kontrolori uvjek iznova steknu dojam da je vozilo tek parkirano - njihov problem.

 

Izmjestiti vozilo, odjaviti vozilo, ne uzdati se i čarobni štapić prigovora, odrješiti kesu za vučnu službu i prvu kaznu i korištenje parkirališta po satu, uplatiti kaznu i iznos korištenja parkinga i time izbjeći spor, ubuduće se odgovorno ponašati sa svojom imovinom na tuđem posjedu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija