Jump to content

ZSPC - pomoć molim!


licanka

Preporučene objave

Muž mi je obrtnik autoprijevoznik i početkom ove godine imao je prometnu nezgodu - rasipanje tereta po cesti. Naime radi se o prijevozu drva tj. teretno vozilo otvorenog tipa. Teret tj.drva su bila pravilno povezana kao i mnogo puta do tada a 10 km prije mjesta nezdode prekontrolirao je vezove. Drva su bila sirova i dugo su stajala na -10 stupnjeva i dolaskom u toplije predjele (Dalmacija) vjerovatno su se otaljivala i tako je došlo do urušavanja jednog reda. Materijalne štete po druge vozače nije bilo. Policija je izišla odma i napravila zapisnik temeljem kojeg je mog muža koji je vlasnik obrta i sam vozi, kaznila na licu mjesta zbog prekršaja iz čl.154 st2 ZSPC-a kažnjivog po članku 154 st.6 sa 1000,00kn i troškovima prekršajnog postupka 310,00kn. Međutim ta Polic.postaja sada je pokrenula optužni prijedlog kod Prekršajnog suda temeljem prekršaja iz čl. 154 st.4 ZSPC-a. Koliko smo mi shvatili sada nas terete kao pravnu osobu a kazna koja je plaćena odnosla se na vozača ali je onda trebala iznositi 500,00kn kako piše u dotičnom članku. Kako je on sada pozvan na sud a može iznijeti i pisanu obranu molim vas ako neko zna da nam pomogne oko sadržaja te obrane. Mi ne negiramo krivnju ali bar neko ublažavanje kazne jer smo mali obrt koji jedva preživljava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...po kojem je već kažnjen teretili su ga po članku 154 stav 2 a sada ga terete po članku 154 stav 4 , pa neznam dali onda stoji ova vaša tvrdnja ili ne?

 

u stavku 4. između ostalog piše

".... kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba obrtnik ako postupi suprotno odredbama ovoga članka."

 

vidite da stoji ono što vam je već ranije napisao DeniD, pa tako i napravite..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

licanka je napisao:

To bi bilo super ali u zapisniku po kojem je već kažnjen teretili su ga po članku 154 stav 2 a sada ga terete po članku 154 stav 4 , pa neznam dali onda stoji ova vaša tvrdnja ili ne? Ako da molim vas da mi potvrdite jer bi onda postupila kao što ste rekli. U svakom slučaju hvala na odgovoru!

 

Radi se o tome da su policajci napravili pogrešku u procesuiranju. Naime, u ovakvom slučaju, kazna za vozača se piše ako vozač nije ujedno i vlasnik obrta nego samo zaposlenik, a vlasnik obrta odgovara po st.4. citiranog članka. Ako je vozač ujedno i vlasnik obrta, što je najčešći slučaj, može se napisati samo kazna po st.4. Ovdje su policajci požurili napisati kaznu vozaču ne vodeći računa o navedenom a kada su uočili propust ili im je to netko sugerirao, naknadno su napisali ono što su trebali odmah pa ako prođe, prođe. Napišite prigovor koji će ići u smjeru tvrdnje da osoba ne može biti dva puta kažnjena za istu radnju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno, moram reći da mi je pao kamen sa srca jer radi se o kazni od 5000,00 do 15000,00 što bi nas zimus bacilo u financijski šok (zimi i tako ne radimo zbog vremenskih uvjete pa ono što čuvamo za te mjesece otišlo bi za kaznu). Kad smo dobili poziv za prekršajni sud malo smo se napravili ludi i zvali dotičnu P.P. i pitali što je sada to a oni su nam rekli da napravimo prigovor i da malo tko to plati. U svakom slučaju napravit čemo prigovor tj.obranu po vašoj sugestiji. Hvala još jedanput!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija